Велинград - online - Скиори с нарушено зрение се състезаваха на Юндола 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Скиори с нарушено зрение се състезаваха на Юндола
Публикувано 2017-02-14 09:32:10 от Темпо

На 10 и 11 февруари Юндола за поредна година бе домакин на националното състезание по ски бягане за деца с нарушено зрение. В състезанието участват ученици от двете специализирани училища “Луи Брайл” в София и “Проф. д-р Иван Шишманов” във Варна. Децата и техните преподаватели са убедени, че в трудните условия се каляват характери и че най-важна е победата над самите себе си. Организатор на проявата е Българската параолимпийска асоциация, а Община Велинград съдейства в отговорната роля на домакин.

23-ма ученици, за които ски бягането е добър вариант за спорт сред природата, пробягаха дистанция от 2 километра през първия и 1 километър през втория състезателен ден. За да се придвижват по-лесно по пистата, помощ им оказаха скиори от велинградския СК “Атлас”. В комплексното класиране първото място при момичета и момчета спечели отборът на София с 41 точки, представителите на Варна събраха 34 точки. При юношите и девойките първи станаха Варна с 34 точки, а второто място е за София с 20 точки.
Лично кметът на община Велинград Костадин Коев награди първенците с медали и купи. Скиорите получиха спортни раници и ученически пособия, подсигурени от общината. В знак на благодарност за съдействието при организирането и провеждането на състезанията, председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов връчи плакет на кмета К. Коев.
За всички участници ежегодните стартове на Юндола са изпитание и удоволствие, което с нетърпение ще очакват и през следващата зима.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай