Велинград - online - Отново ще има литературна награда “Милош Зяпков” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отново ще има литературна награда “Милош Зяпков”
Публикувано 2017-02-14 09:34:09 от Темпо

След едногодишно прекъсване на традицията за връчване на литературната награда “Милош Зяпков“ през 2016 г., тази година на празника на Ракитово отново ще бъде връчен приз за принос в българската художествена словесност. Кметът на общината Костадин Холянов на среща с Костадин Зяпков и литературния критик Никола Иванов на 3 февруари заяви, че сума от 4 000 лева ще бъде заделена от бюджета на Община Ракитово за провеждането на конкурса.

През 2016 г. не бе обявен конкурс поради влошеното финансово състояние, в което се намираше общината и висящите делата при Международен арбитражен съд при Алианс за правно взаимодействие в София. След решаването на съдебния спор в полза на общината, договаряне на разсрочено плащане на съществуващите задължения и постепенно стабилизиране на финансите, в края на месец февруари 2017 г. отново ще бъде обявен конкурс.
Наградният фонд ще бъде разделен на: една национална литературна награда за публикувана през предходната година книга или цялостно творчество, три награди за поезия, проза, хумор и сатира на ученици от Пазарджишка област и поощрителна награда за участници от Община Ракитово. Организатори на конкурса са Община Ракитово, Съюзът на българските писатели, Сдружението на писателите в Пазарджик и Народно читалище “Будилник-1898“ - Ракитово.
Братът на поета Милош Зяпков - Костадин Зяпков изрази удовлетворение от срещата с кмета на Община Ракитово Костадин Холянов и благодари за решението да бъде съхранена създадената културна традиция.
Пресцентър на Община Ракитово

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води