Велинград - online - КНДР представя източна медицина и изкуство във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

КНДР представя източна медицина и изкуство във Велинград
Публикувано 2017-02-14 10:07:27 от Темпо

Извънредният и пълномощен посланик на Корейската народно-демократична република (КНДР) в Република България Ча Гон Ил бе на официално посещение във Велинград на 10 февруари 2017 г. Гостът бе посрещнат от кмета Костадин Коев и председателя на Общинския съвет Бельо Мандраджиев с традиционния ритуал с хляб и сол пред сградата на общината. Музикален поздрав към делегацията от КНДР отправи мъжката фолклорна формация при НЧ “Васил Левски”.

На срещата в кметския кабинет г-н Ча Гон Ли изтъкна, че това е неговото второ посещение в нашия град и си припомни как е идвал на Белмекен в началото на 90-те години на миналия век като секретар на посолството. Гостът подчерта, че е удоволствие да идва в СПА столицата на Балканите и че има много какво да се учи от Велинград в сферата на туризма.
В срещата като нейни инициатори участваха Атанас Иванов -почетен председател на партия “Съюз на комунистите в България” и Костадин Златев - председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Велинград. Г-н Илиев предложи посолството на КНДР да съдейства двама корейски лекари да дойдат във Велинград, където да покажат възможностите на източната медицина и да обучат наши кадри. Идеята бе приета от кмета К. Коев, а посланик Ча Гон Ил я разшири, като каза, че мисията на дипломацията е да сближава държавите и народите. Той още веднъж подчерта, че проявяват интерес за обмен по линията на културата и най-вече имат желание да се учат от българския опит в туризма.
Културният обмен стана факт още същия ден, след като в общинската Художествена галерия беше открита изложба, представяща различни уникални за КНДР техники. Наред с платната живопис посетителите ще могат да видят картини, изпълнени с древната корейска техника манненхва, при която се ползват мидери черупки и седеф и това прави картините вечни. Много интересни са и корейските гоблени, бродирани по различен от познатия по нашите географски ширини начин и изпълнени с цветовете и красотата на далечна Азия. Изложбата, подредена от посолството на КНДР, е трета по ред във Велинград и ще остане в галерията през следващия месец.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай