Велинград - online - Проф. Палигоров стана заместник-министър на земеделието и горите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Проф. Палигоров стана заместник-министър на земеделието и горите
Публикувано 2017-02-14 10:13:26 от Темпо

Нашият съгражданин проф. д-р Иван Палигоров бе назначен за заместник-министър на земеделието и горите от служебния министър проф. д-р Христо Бозуков.
Иван Палигоров е роден през 1959 г. във Велинград. Завършил е ЛТУ през 1985 г., а през 1991 г. защитава докторат по икономика и управление на горското стопанство и получава научна степен “кандидат на икономическите науки“ (сега доктор).
От 1985 г. до 1988 г. работи в Горско стопанство - Чехльово, община Велинград. От 1988 г. стартира научно-изследователската си дейност в Лесотехническия университет като аспирант (сега докторант), а от 1990 г. е асистент. От 1997 г. е доцент, а от 2012 г. е професор. Има опит като зам.-декан и декан на факултет „Стопанско управление” на ЛТУ, а от октомври 2012 г. до февруари 2016 г. е заместник-ректор на ЛТУ. През 1999 г. придобива квалификация магистър по обучение на преподаватели по дистанционно обучение към ICBL Heriot-Walt University в Шотландия. От 2011 г. до 2015 г. е координатор за България на проект “Интегрирано ориентирано към бъдещето управление на Европейските горски ландшафти – INTEGRAL”. Той ръководи екипа, който през 2015 г. изготви новия План за устойчиво развитие и управление на горите на територията на община Велинград. Има специализации в Германия, Чехия и Обединеното Кралство Великобритания в областта на икономиката и управлението на горското стопанство и на горската политика. От 2009 г. е председател е на Съюза на лесовъдите в България. Преди да стане заместник-министър, е декан е на Факултет “Стопанско управление” на Лесотехнически университет (ЛТУ) - София. с над 120 научни публикации.
На новия си пост в МЗХ проф Палигоров ще отговаря за секторите гори, напоителни системи, селскостопански науки, рибовъдство и аквакултури.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води