Велинград - online - В отговор на открито писмо от Еко-Титан 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В отговор на открито писмо от Еко-Титан
Публикувано 2017-02-14 10:14:30 от Темпо

Скъпи съграждани, по повод публикацията в открито писмо на “Еко-Титан“ ЕООД до средствата за масова информация съм длъжен да информирам всички заинтересовани лица за отношенията между фирмата и община Велинград през периода 2009-2015 година.

Въпреки че от сметопочистващата фирма “Еко-Титан” ЕООД “не искат“ да занимават обществеността на Велинград с нещата, случващи се в периода 2009- 2015 година, свързани с дейността на фирмата, като кмет на Община Велинград искам цялата истина да излезе наяве. Искам гражданите на Велинград да знаят колко, как, къде, за какво и кой са изразходвали средства, без спазване на бюджетна процедура и закона за обществените поръчки. След извършени обстойни проверки от Агенция държавна финансова инспекция/ АДФИ/ са констатирани множество нарушения относно дейността на “Еко-Титан“ и предишното ръководство на община Велинград.
Предстоят задължителни предписания от проверяващия орган и ще предприемем всички законни мерки за защита на интереса на гражданите на Община Велинград.
Oбществеността на Велинград е запозната с огромните финансови задължения, запорирани разплащателни сметки,общински имоти под възбрана и вече продадени такива на търг. Всички заинтересовани институции са информирани, има извършени проверки и констатации за откровени закононарушения от страна на “Еко-Титан” със съдействието на предишното ръководство на общината. Запорите, които са наложени, целят единствено да блокират работата на общината в изпълнение на нейни основни задължения. С действията си по отношение на запора върху дома за възрастни хора “Еко-Титан” се опитва да наруши и заплашва социалният мир в общината. Опитите със създаване на поредното внушение от тяхна страна, че те няма да предприемат никакви действия относно продажбата на дома за възрастни хора, е поредната лъжа и прехвърляне на отговорността към мен, Общинския съвет и общината като цяло - пример действията при продажбата на “Пикадили”.
Относно това, че търговското дружество не е получило стотинка от Общината. От 10 ноември 2015 г. до 30 декември 2015 г. по сметката на ЧСИ Виолета Томова, която събира задълженията на фирма “Еко-Титан”, в нарушения на разпоредба на чл. 458 на Граждански процесуален кодекс, са постъпили 2 537 686.29 лв.
От 15 септември 2015 г. “Еко-Титан” не получава пари, защото ЧСИ Виолета Томова вече спазва закона и присъединява държавата за вземанията и към Община Велинград, датиращи от 2013 година, установени с акт за установяване на публично вземане №13130000429012013. Въпреки изискването на закона, преди да бъде погасено задължението към сметопочистващата фирма, да бъде удовлетворена държавата. Поради незнайно какви причини ЧСИ Виолета Томова е нарушавала закона и е погасявала приоритетно задълженията към “Еко-Титан”, а е пренебрегвала интереса на държавата. Така до 15 септември са събрани близо 7 млн. лв. в полза на “Еко-Титан” (справка от изпълнително дело №20137240400844). През месец септември 2016 година, след положени огромни усилия от страна на Община Велинград, тази порочна практика е прекратена.
Общинският бюджет е публичен и всеки един гражданин може да се запознае с него. За разлика от предишните управляващи, които работиха на “тъмно“ и без контрол, по време на моя мандат това не се практикува.
Костадин Коев, кмет на Община Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай