Велинград - online - След снега идва ред за спешни ремонти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

След снега идва ред за спешни ремонти
Публикувано 2017-02-14 10:18:15 от Темпо

Януарският сняг се стопи и проблемите с уличната инфраструктура на Велинград станаха по-видими. Първият “лъсна” на основно ремонтирания булевард “Съединение” - разрушена асфалтова настилка на кръстовището с улица “Макаренко”. Общинският пресцентър информира, че кметът Костадин Коев е уведомил фирмата “ИСА 2000” ЕООД, която извърши ремонта през 2015 г. Настилката е още в гаранция, така че фирмата отговаря за качественото възстановяване на асфалта. Срокът ще бъде фиксиран в двустранен констативен протокол, който ще се подпише от общината и “ИСА-2000”.

Кметът Костадин Коев даде срок и за възстановяване на паважната настилка на ул. “Тошо Стайков”, част от която е пропаднала и нарушена след прокопаването за полагане на водопровод за пренос на минерална вода от находище Каменица за новия хотел “ARTE”. В уведомително писмо до ползвателя “Био хотел” ЕООД от общината са определили срок до 15 март 2017 г., в който паважът трябва да бъде ремонтиран.
Но пропадналият паваж по ул. “Тошо Стайков” съвсем не е единственият участък, който се нуждае от ремонт след полагането на водопровода, сигнализираха живеещи в района. Част от водопровода бе положен по улица “Евлоги Георгиев”, където бе копано точно до речното корито. След зариването на изкопите от фирмата не заравниха нито метър от разкопания участък. Някои от хората със собствени сили и средства трамбоваха пред къщите си, но по протежението на улицата все още има доста места, където фирмата спешно трябва да извърши задължителните възстановителни дейности. На първо място това са кръстовищата на “Евл. Георгиев” с “Т. Стайков” и “Връх Киселец” и мостът над река “Луковица” при Вельова баня.
“Връх Киселец” е другата улица в района, която за пореден път бе разкопана заради прокарването на канализация и водопровода за минерална вода. Върху уличната настилка ясно се виждат щетите от предишни прокопавания, въпреки многобройните протести на граждани през годините. Сега към тях се прибавиха нови, засега “закърпени” само с няколко лопати чакъл.
След прокопаването на новата канализация и водопровод за минерална вода към новия хотел в ужасно състояние е и улицата от Вельова баня в посока “Баба и дядо”. Получихме сигнали от велинградчани, за които това е обичаен маршрут за разходка с колички с деца и с колела. Те са възмутени от разкопаната през средата на пътя асфалтова настилка. Това е и маршрутът, по който пациентите на Белодробната болница достигат пеш до Велинград, както и единственият вариант да се стигне с кола до Вельова баня - възможност, която се ползва от болни и трудноподвижни хора. Така че общината спешно трябва да вземе мерки за възстановяване на асфалта - така, както веднага бе направено за отклонението от главния път в посока Юндола към хотела.
Това са само част от най-належащите проблеми с уличната инфраструктура във Велинград - очакваме сигнали от читателите, за да покажем и други критични точки в СПА столицата.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води