Велинград - online - След снега идва ред за спешни ремонти 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

След снега идва ред за спешни ремонти
Публикувано 2017-02-14 10:18:15 от Темпо

Януарският сняг се стопи и проблемите с уличната инфраструктура на Велинград станаха по-видими. Първият “лъсна” на основно ремонтирания булевард “Съединение” - разрушена асфалтова настилка на кръстовището с улица “Макаренко”. Общинският пресцентър информира, че кметът Костадин Коев е уведомил фирмата “ИСА 2000” ЕООД, която извърши ремонта през 2015 г. Настилката е още в гаранция, така че фирмата отговаря за качественото възстановяване на асфалта. Срокът ще бъде фиксиран в двустранен констативен протокол, който ще се подпише от общината и “ИСА-2000”.

Кметът Костадин Коев даде срок и за възстановяване на паважната настилка на ул. “Тошо Стайков”, част от която е пропаднала и нарушена след прокопаването за полагане на водопровод за пренос на минерална вода от находище Каменица за новия хотел “ARTE”. В уведомително писмо до ползвателя “Био хотел” ЕООД от общината са определили срок до 15 март 2017 г., в който паважът трябва да бъде ремонтиран.
Но пропадналият паваж по ул. “Тошо Стайков” съвсем не е единственият участък, който се нуждае от ремонт след полагането на водопровода, сигнализираха живеещи в района. Част от водопровода бе положен по улица “Евлоги Георгиев”, където бе копано точно до речното корито. След зариването на изкопите от фирмата не заравниха нито метър от разкопания участък. Някои от хората със собствени сили и средства трамбоваха пред къщите си, но по протежението на улицата все още има доста места, където фирмата спешно трябва да извърши задължителните възстановителни дейности. На първо място това са кръстовищата на “Евл. Георгиев” с “Т. Стайков” и “Връх Киселец” и мостът над река “Луковица” при Вельова баня.
“Връх Киселец” е другата улица в района, която за пореден път бе разкопана заради прокарването на канализация и водопровода за минерална вода. Върху уличната настилка ясно се виждат щетите от предишни прокопавания, въпреки многобройните протести на граждани през годините. Сега към тях се прибавиха нови, засега “закърпени” само с няколко лопати чакъл.
След прокопаването на новата канализация и водопровод за минерална вода към новия хотел в ужасно състояние е и улицата от Вельова баня в посока “Баба и дядо”. Получихме сигнали от велинградчани, за които това е обичаен маршрут за разходка с колички с деца и с колела. Те са възмутени от разкопаната през средата на пътя асфалтова настилка. Това е и маршрутът, по който пациентите на Белодробната болница достигат пеш до Велинград, както и единственият вариант да се стигне с кола до Вельова баня - възможност, която се ползва от болни и трудноподвижни хора. Така че общината спешно трябва да вземе мерки за възстановяване на асфалта - така, както веднага бе направено за отклонението от главния път в посока Юндола към хотела.
Това са само част от най-належащите проблеми с уличната инфраструктура във Велинград - очакваме сигнали от читателите, за да покажем и други критични точки в СПА столицата.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води