Велинград - online - Скиорите на “Атлас” спечелиха 8 медала от държавния шампионат на Боровец 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Скиорите на “Атлас” спечелиха 8 медала от държавния шампионат на Боровец
Публикувано 2017-02-21 09:34:37 от Темпо

8 медала завоюваха ски бегачите от Спортен клуб „Атлас“ – Велинград на Държавното първенство, което се проведе в курорта Боровец. Треньорът Тодор Гълев сподели за „Темпо“, че е доволен от постигнатите резултати, защото знае колко много труд и то при тежки тренировъчни условия са положили състезателите.

При мъжете Любомир Папарков спечели два бронзови медала в класическия и свободни стил, като бе изпреварен само от ски бегачите от А националния отбор Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов.
Изключително успешно бе участие на Лидия Нанова, която се превърна в приятната изненада на шампионата. След 2 години упорит труд тя спечели шампионската титла на 5 км класически стил, сребърен медал в свободния стил и бронзово отличие от преследването. „Лидия бе хитът на това държавно първенство“, доволен е треньорът. В същата възрастова група девойки младша възраст Александра Влахова се нареди шеста в класическия и осма в свободния стил.
При момчетата старша възраст Даниел Бошнаков завоюва 3 медала: сребърни на класика и свободен стил и бронз от преследването. В тази група Атанас Китов е шести в класически и свободен стил.
Държавното първенство в Боровец бе първи старт за най-младите състезателки на СК „Атлас“, но въпреки това те се представиха достойно. Само малко не стигна на велинградската щафета, за да вземе бронзовия медал. В индивидуалните дисциплини Екатерина Андреева е шеста, Надя Костова е девета, а Симона Велкова на 11-то място.
Част от скиорите на „Атлас“ участваха и в старта за Купа „Самоков“, който също се състоя на Боровец. Като продължение на силните си изяви Лидия Нанова спечели златен медал, а Даниел Бошнаков още един сребърен. Екатерина Андреева, Надя Костова и Симона Велкова се наредиха на пето, осмо и девето място.
Ски сезонът продължава с тур в Банско на 24 и 26 февруари, за който състезателите на СК „Атлас“ се готвят. За всеобщо съжаление и тази зима няма да има състезание по ски бягане на Юндола. Според треньора Тодор Гълев всички клубове мечтаят за хубавите условия в нашия курорт, но заради липсата на утъпквателна машина пистата не може да бъде подготвена за състезание. Единствената ски проява за тази зима вероятно ще бъде традиционният старт на ветераните, който се планира през март на Куртово или Старина.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай