Велинград - online - Наздравица с 25 домашни червени вина 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Наздравица с 25 домашни червени вина
Публикувано 2017-02-21 09:46:45 от Темпо

25 млади червени вина се състезаваха в традиционния конкурс, организиран от Клуба на виното във Велинград. Домакин на събитието вечерта на 17 февруари беше ресторант “Луковица”. Тази година участниците бяха по-малко от миналогодишните 36, а една от причините според познавачите е сладкото грозде от реколта 2016, което е затруднило домашното производство на вина.

На членовете на журито Петко Петков, Павел Гайдев и Васил Дерменджиев се падна тежката и отговорна задача да опитат и оценят 25-те вина. Сомелиерите заседаваха близо два часа и половина, за да определят най-добрите пет червени елексира. А за оспорваната битка е показателен фактът, че разликата между първото и второто вино в класацията се равнява само на половин точка.
Победител в тазгодишния конкурс стана Атанас Палигоров с вино купаж от мерло и каберне. След заместник-кмета на почетното второ място се нареди виното на Тошо и Киро. Две награди от ТОП 5 спечели Христо Тричков, който участва с две вина, заслужили съответно трето и пето място. На четвърта позиция е миналогодишният победител Детелин Димов.
Така във Велинград хубавият български празник в чест на Трифон Зарезан беше почетен с богата реколта от тазгодишни червени вина. Майсторите обмениха опит за тънкостите в приготвянето на виното, настроението бе на висотата на многобройните наздравици. Вечерта завърши с песни в съпровод на акордеон, а в плановете на Клуба на виното вече е и бъдещият конкурс през 2018 година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай