Велинград - online - Васил Левски - “Българският Еверест” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Васил Левски - “Българският Еверест”
Публикувано 2017-02-21 09:52:11 от Темпо

В навечерието на 19 февруари - патронния празник на СУ “Васил Левски” в учебното заведение беше представена на поредната книга на твореца Продрум Димов. Той е известен като автор на над 60 литературни произведения в областта на поезията: стихосбирки за деца и възрастни, публицистика, очерци и интервюта с известни личности. Работил като учител, възпитател и директор в системата на образованието, сътрудничил като журналист в много вестници и списания, той отдава живота си за любимото си занимание – писане на книги.

Последната му книга “Българският Еверест” излезе от печат на 14 февруари, а два дни по-късно беше представена за първи път пред публика във Велинград, пред ученици от СУ “Васил Левски”. Книгата е посветена на Васил Иванов Кунчев - Левски и е плод на няколко годишен труд на автора. Както сам заяви Продрум Димов, тази книга е едновременно публицистична, документална и мемоарна, а основната задача в нея е да се разкрие образът на Васил Левски като човек и организатор на революционното движение по българските земи. Събрани и проучени са много документи, посетени са различни места, в които Левски е пребивавал, представени са интересни данни и версии за предателството на Левски (категорично то не е извършено от поп Кръстьо), за неговото залавяне, приложен е богат снимков материал. Важно място в книгата заемат интервютата с известни български писатели и историци-изследователи на Левски като Николай Хайтов, проф. Николай Генчев, проф. Дойно Дойнов и акад. Константин Косев.
Продрум Димов завърши с думите, че днес имаме нужда от личности като Васил Левски, защото сме загърбили като общество нашите български национални ценности. А младите хора са тези, които трябва да пазят живи заветите на Левски, за да има по-добро бъдеще за България.
На 17 февруари в СУ “Васил Левски” продължиха дейностите на патронния празник и отбелязване на 144 години от гибелта на големия българин. Рецитал, посветен на героя, изнесоха ученици от IV клас. Проведе се традиционната щафета, а след нея директорът Емил Моллов награди най-бързите в състезанието с торта и раздаде награди на победителите в обявения конкурс за рисунки, литературни творби и презентации.
Рециталът на учениците от IV клас беше представен и в залата на НЧ „Св. св. Кирил и Методий-1905” в кв. Чепино. В следобедните часове децата поднесоха цветя пред паметната плоча на Васил Левски в кв. Каменица.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай