Велинград - online - Започнаха информационните срещи по стратегията на МИГ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Започнаха информационните срещи по стратегията на МИГ
Публикувано 2017-02-21 10:00:24 от Темпо

На 17 февруари във Велинград се проведе информационна среща, организирана от Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград”. В залата на Туристическия информационен център се събраха представители на фирми и неправителствени организации, които с интерес изслушаха възможностите за кандидатстване с проекти по новата Стратегия за водено от общностите местно развитие.

Както “Темпо” вече информира, в рамките на Стратегията ще може да се участва с проекти не само по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), а и по две оперативни програми - “Развитие на човешките ресурси” и “Иновации и конкурентноспособност”.
Представени бяха шестте мерки от ПРСР, по които е осигурено финансиране. Три от мерките са публични и по тях могат да кандидатстват общини и сдружения с нестопанска цел, а останалите три са насочени към частните земеделски стопани и сферата на туризма. От тази година има и една специфична Мярка 21 която е разработена изцяло от МИГ “Белово, Септември, Велинград”. Тя ще финансира съхранението и популяризирането на местните традиции, природно и културно наследство. За съжаление по ПРСР все още има доста неуточнени срокове и процедури, така че част от важните за кандидатите въпроси останаха без отговор. Според оптимистичните прогнози приемът на проектни предложения може да стартира през април, но по-реалистично е това да стане през юни.
ОП “Развитие на човешките ресурси” също осигурява добри възможности за кандидатстване. Проектите са в различни образователни и социални сфери. С проекти за учене през целия живот може да се участва за квалификация и преквалификация на хора над 54 години, а за работници от всички възрастови групи са предназначени проекти за приспособяване към промените. Много от възможностите са насочени към социалната интеграция на различни уязвими групи - роми, хора в риск, хора от отдалечени райони, деца с увреждания и техните семейства, Домашен социален патронаж и др.
По ОП “Иновации и конкурентноспособност” има две мерки: внедряване на иновации и подобряване на производствения капацитет в малки и средни предприятия.
Кандидатите с проекти по двете оперативни програми ще подават документите чрез електронната система ИСУН, за което е нужен електронен подпис. Все още няма яснота дали по този начин ще се входират и проектите по ПРСР.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола