Велинград - online - ПРОМЯНАТА 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ПРОМЯНАТА
Публикувано 2017-02-21 10:18:10 от Темпо

По повод 144-тата годишнина на гибелта на Апостола, на 17 февруари 2017 г. бе награден за вярност и преданост към заветите на Левски нашият съгражданин, 100 процентовият велинградчанин проф. полк. Славчо Велков. Тази награда се дава на българи, допринесли със своите действия за издигането и утвърждаването на личността на Апостола на свободата и бе връчена от Васил Василев - председател на Общобългарски комитет „Васил Левски”.

“За мен е изключително висока чест. Спомням си как на 26 ноември ген. Стефанов, полк. Мандров, ген. Дочев, ген. Драгоев, полк. Кузманов и аз се прегръщахме и викахме “Успяхме! Успяхме!“, каза в благодарствената си реч Славчо Велков, вече водач на листата на “БСП за България“ в Пазарджик, пред представители на Министерство на отбраната, военни от запаса, интелектуалци и изтъкнати деятели.
Като една изключителна личност, с богата, пъстра и неповторима биография, още на 24 години Славчо Велков е бил командир на батальон от първоешалонна дивизия. Следват специални мисии зад граница, в които многократно е решавал сложни казуси в съдбите на български граждани в Либия, Обединени арабски емирства, Иран, Малайзия. Участник е бил и в екипа на президента Първанов по освобождаването на българските медицински сестри в Либия. Житейският и експертен опит се допълва от работата като ръководител на група за противодействие на въздушния тероризъм и осигуряване на полети в направления Близък Изток, Западна и Северна Африка, Азиатско-тихоокеанския регион като инспектор в тогавашното 4-то МВР, включително и в службата за сигурност на СО “БГА”. Работил е още в състава на дипломатическите мисии на България зад граница в Западна Африка (Конакри - Република Гвинея), Близкия изток (Бейрут- Ливан), Северна Африка - дипломатически ранг аташе. Славчо Велков работи още и като анализатор на Центъра за близкоизточни изследвания, както и в държави в Персийския залив (Ирак, Иран, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства) включително и към настоящия момент. Преподавател е в Нов български университет.
Не случайно журналистът Тома Томов казва: “Българският Джеймс Бонд влиза в политиката!” Защото Славчо Велков продължава достойния си човешки път, опирайки се на своя сериозен потенциал, силата му на експерт и желанието за действия за промяна. Промяна, която ще подобри националната система за сигурност във всичките й измерения - здравеопазване, доходи, образование, социални политики и всичко, което ще подобри качеството на живот и благосъстоянието на хората.
Славчо Велков влиза в политиката по покана на лидера на БСП Корнелия Нинова и оглавява листата на БСП в Пазарджик от гражданската квота.
“Приех поканата, след като се запознах подробно с предизборната платформа на левицата. В нея припознах нещата, които споделям напълно. В това, което се случва през последните няколко месеца, видях възможността и желанието за истинска промяна. Именно поканата към експерти да влязат в гражданските листи, да станат водачи на листи, показва, че желанието и намерението за промяна са действителни.”
Воден от заветите на Левски, опирайки се на своя житейски и експертен опит, проф.полк. Славчо Велков може да бъде обединител и това е достатъчно условие за промяна. Неговата сила е в доверието на хората.Той е част от тях и го доказва с делата и думите си: “Аз съм един от вас!“
Рени Бакърджиева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води