Велинград - online - ПРОМЯНАТА 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, December 11
· Иван Гергов с нови победи в бокса
· ТД „Юндола“ на прага на столетие
· Двойки на „Импулс” спечелиха 5 комплекта медали в Марибор
· Успех за момчетата на „Велинград волей“
Tuesday, December 04
· ОБЯВА МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.12.18
· Какво (не) свърши общината за 10 години на Клептуза
· Нови спорове за минералната вода в Драгиново
· Само 7 от 20 кметове на кметства се отчетоха пред Общинския съвет
· Докато мъдрите се намъдруват...
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.10.18
· ПРЯКА РЕЧ: Кому е нужно това...? Защо...?
· Златното време на Недялко Йорданов
· Младши-автоконтрольор получи акт за неправилно паркиране
· КРИМИ ХРОНИКА 04.12.18
· Клубовете на Лайънс и Ротари направиха Коледни балове
· Малки обяви: 04.12.18
· Добруджанска среща в Чепино
· Ученици от Ракитово спечелиха награди от православен конкурс
· Вечер на руската поезия - очень хорошо!

ПРОМЯНАТА
Публикувано 2017-02-21 10:18:10 от Темпо

По повод 144-тата годишнина на гибелта на Апостола, на 17 февруари 2017 г. бе награден за вярност и преданост към заветите на Левски нашият съгражданин, 100 процентовият велинградчанин проф. полк. Славчо Велков. Тази награда се дава на българи, допринесли със своите действия за издигането и утвърждаването на личността на Апостола на свободата и бе връчена от Васил Василев - председател на Общобългарски комитет „Васил Левски”.

“За мен е изключително висока чест. Спомням си как на 26 ноември ген. Стефанов, полк. Мандров, ген. Дочев, ген. Драгоев, полк. Кузманов и аз се прегръщахме и викахме “Успяхме! Успяхме!“, каза в благодарствената си реч Славчо Велков, вече водач на листата на “БСП за България“ в Пазарджик, пред представители на Министерство на отбраната, военни от запаса, интелектуалци и изтъкнати деятели.
Като една изключителна личност, с богата, пъстра и неповторима биография, още на 24 години Славчо Велков е бил командир на батальон от първоешалонна дивизия. Следват специални мисии зад граница, в които многократно е решавал сложни казуси в съдбите на български граждани в Либия, Обединени арабски емирства, Иран, Малайзия. Участник е бил и в екипа на президента Първанов по освобождаването на българските медицински сестри в Либия. Житейският и експертен опит се допълва от работата като ръководител на група за противодействие на въздушния тероризъм и осигуряване на полети в направления Близък Изток, Западна и Северна Африка, Азиатско-тихоокеанския регион като инспектор в тогавашното 4-то МВР, включително и в службата за сигурност на СО “БГА”. Работил е още в състава на дипломатическите мисии на България зад граница в Западна Африка (Конакри - Република Гвинея), Близкия изток (Бейрут- Ливан), Северна Африка - дипломатически ранг аташе. Славчо Велков работи още и като анализатор на Центъра за близкоизточни изследвания, както и в държави в Персийския залив (Ирак, Иран, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства) включително и към настоящия момент. Преподавател е в Нов български университет.
Не случайно журналистът Тома Томов казва: “Българският Джеймс Бонд влиза в политиката!” Защото Славчо Велков продължава достойния си човешки път, опирайки се на своя сериозен потенциал, силата му на експерт и желанието за действия за промяна. Промяна, която ще подобри националната система за сигурност във всичките й измерения - здравеопазване, доходи, образование, социални политики и всичко, което ще подобри качеството на живот и благосъстоянието на хората.
Славчо Велков влиза в политиката по покана на лидера на БСП Корнелия Нинова и оглавява листата на БСП в Пазарджик от гражданската квота.
“Приех поканата, след като се запознах подробно с предизборната платформа на левицата. В нея припознах нещата, които споделям напълно. В това, което се случва през последните няколко месеца, видях възможността и желанието за истинска промяна. Именно поканата към експерти да влязат в гражданските листи, да станат водачи на листи, показва, че желанието и намерението за промяна са действителни.”
Воден от заветите на Левски, опирайки се на своя житейски и експертен опит, проф.полк. Славчо Велков може да бъде обединител и това е достатъчно условие за промяна. Неговата сила е в доверието на хората.Той е част от тях и го доказва с делата и думите си: “Аз съм един от вас!“
Рени Бакърджиева

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Вила


Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Атмосферни условия
2018-12-12 07:42:41
Топл. индекс -5.17°C
Отн. влажност 75.20%
NoPM 2.5PM 10
66 156
#324912 20
#221320 34
#325115 34
#604547 99
#867164 130

Средно за последния час
Влажност 77.15 %
PM 2.5 µg/m3 39.14
PM 10 µg/m3 95.57

0 µg/m³     50              100
       25               75                 500
Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 72.89 %
PM 2.5 µg/m3 66.80
PM 10 µg/m3 154.21

Тоника - Велинград , производтво на билков чай