Велинград - online - Кой влиза в битката за 9-те депутатски места в област Пазарджик 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кой влиза в битката за 9-те депутатски места в област Пазарджик
Публикувано 2017-02-21 10:26:42 от Темпо

На последните парламентарни избори на 5 октомври 2014 г. деветте мандата в 13-ти Пазарджишки избирателен район бяха разпределени така: 3 мандата за ГЕРБ, 2 за БСП и по 1 за ДПС, РБ, Атака и ББЦ. Сега битката започва отново, а водачите на повечето от основните претенденти за места в следващото 44-то Народно събрание вече са ясни.

Първи обявиха водача и имената в листата от БСП. Начело на 18-те кандидати за народни представители ръководството на партията постави велинградчанина Славчо Велков, следван от областния лидер Йордан Младенов. На пето място в листата е общинският председател на БСП - Велинград Георги Янчев, а на осмо е председателят на местната организация на БСП и на Общински съвет - Ракитово Нина Димова.
На 17 февруари бе регистрирана листата на ДПС, която за четвърти път неизменно се води от Делян Пеевски. В листата фигурират 18 кандидати, като на второ място е Искра Михайлова - депутат в Европейския парламент. На трета позиция е Сергей Кичиков, който в момента е заместник-кмет на Община Велинград. Г-н Кичиков беше депутат от ДПС в 42-то Народно събрание, а на последните парламентарни избори през 2014 г. също беше трети в листата.
ГЕРБ регистрира своята листа с 18 кандидати на 19 февруари. Водач е Екатерина Захариева, бивш министър на правосъдието във второто правителство на Бойко Борисов. На второ място е общинският лидер на ГЕРБ - Велинград Димитър Гечев, който на изборите през 2014 г. беше на последното 18-то място в листата, но стана народен представител с преференциален вот.
На пресконференция в София Обединените патриоти обявиха, че тяхната листа в Пазарджишки избирателен район отново ще бъде водена от Станислав Стоилов от Атака.
До 19 февруари в РИК - Пазарджик се регистрираха за участие в парламентарния вот още партия Българско национално обединение с водач на листата Александър Атанасов, Партия на зелените с водач Христо Дунчев и Коалиция на недоволните, водена от Цветанка Вълчева. Александър Динков ще води илстата на Движение за радикална промяна Българска пролет. Начело на ПП Възраждане е Бойко Младенов, а Стамен Стаменов е водач на коалиция “КОЙ - Българска левица и Зелена партия”. В рамките на законовия срок не беше регистриран нито един инициативен комитет, така че в Пазарджишки избирателен район няма да има независими кандидати за народни представители.
Крайният срок за регистрация изтича в 17 часа на 21 февруари 2017 г. В следващия брой “Темпо” ще представи всички листи на партиите и коалициите, за които ще гласуваме на 26 март.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води