Велинград - online - Националната олимпиада - празник на руския език на велинградска земя 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Националната олимпиада - празник на руския език на велинградска земя
Публикувано 2017-02-28 09:10:10 от Темпо

Велинград... Градът, носещ името на Вела Пеева, момичето, което даде живота си за свободата на Родината. Градът, сгушен в полите на Западните Родопи, запазил паметта за легендарния Орфей и неговите песни. Градът, където са се преплели историята на тракийското племе беси със съвременната ни история. Градът на таланта и смелостта, на Николай Гяуров и Владо Черноземски. Най-слънчевият град на България - Велинград.

Велинград е известен далеч извън пределите на страната като град, поднасящ на хората най-ценния дар - здравето. С разнообразието от минерални извори, с красотата на околните планини, кристално чистия си въздух, богатото историческо наследство, природните забележителности, както и с множеството луксозни хотели и разнообразието на предлаганите СПА услуги, градът с чест носи званието СПА столица на Балканския полуостров.
Лятото по улиците на града се разнася цялото езиковото многообразие на света - от международния английски език до иврит, но по-често от другите езици звучи руският. Руските туристи, които са посетили веднъж нашия град, се стараят да дойдат тук отново и отново. И не само защото ги привличат климатът и минералните извори, но и защото тук те могат да намерят топлината и гостоприемството на жителите на града.
Ето защо руският език е станал толкова популярен в училищата на града ни. С голям интерес и отговорност към изучаването му се отнасят учениците от СУ “Васил Левски“. През октомври 2015 г. с помощта на правителството на Москва, Дома на Москва в София и фондация "Руски мир" в училището е създаден съвременен кабинет по руски език в България, оборудван с компютърна и мултимедийна техника и богата библиотека с образователна, методическа и художествена литература. Сега този кабинет е предпочитано място за учениците, които са избрали да изучават руски език и които разбират значението на тези знания за една успешна бъдеща кариера. Освен това в рамките на проекта "Твоят час" в училището работят два клуба на любителите на руски език - клуб "Руската култура" за ученици от 11 клас и клуб "Руското кино" за ученици от 9-10 клас.
С голям ентусиазъм учениците и учителите посрещнаха новината, че Националната олимпиада по руски език за 2016 - 2017 г. ще се проведе в нашето училище СУ “Васил Левски“. Сега зад училищните стени кипи усилена подготовка по организацията и посрещането на участниците на олимпиадата. Очакваме да ни посетят 120 ученици от 16 области на България - победители в областния кръг на олимпиадата, членовете на Националната комисия за подготовката и провеждането на олимпиадата, както и учители по руски език. По същото време ще се проведе форум, организиран от Българската национална мрежа на преподавателите по руски език и култура. За тържественото откриване на олимпиадата са поканени както специални гости от посолството на Руската Федерация в България, Руския културно-информационен център, Дома на Москва в София, така и представители на местните власти на Велинград и на Регионалното управление на образованието - Пазарджик.
Със съвместните усилия на учителите и учениците на СУ “Васил Левски“ е подготвена програмата за участниците на олимпиадата, текат усилени приготовления за тържествения концерт, с който ще бъдат посрещнати участниците и гостите. Надяваме се, че организацията на Олимпиадата по руски език’2017 ще отговори на високите очаквания и ще се запомни от всички като светъл празник на руския език на велинградска земя. Добре дошли във Велинград, скъпи приятели!
Людмила Рижук, ст. учител СУ “В. Левски“

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води