Велинград - online - Националната олимпиада - празник на руския език на велинградска земя 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, December 11
· Иван Гергов с нови победи в бокса
· ТД „Юндола“ на прага на столетие
· Двойки на „Импулс” спечелиха 5 комплекта медали в Марибор
· Успех за момчетата на „Велинград волей“
Tuesday, December 04
· ОБЯВА МИГ Белово, Септември, Велинград
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.12.18
· Какво (не) свърши общината за 10 години на Клептуза
· Нови спорове за минералната вода в Драгиново
· Само 7 от 20 кметове на кметства се отчетоха пред Общинския съвет
· Докато мъдрите се намъдруват...
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 29.10.18
· ПРЯКА РЕЧ: Кому е нужно това...? Защо...?
· Златното време на Недялко Йорданов
· Младши-автоконтрольор получи акт за неправилно паркиране
· КРИМИ ХРОНИКА 04.12.18
· Клубовете на Лайънс и Ротари направиха Коледни балове
· Малки обяви: 04.12.18
· Добруджанска среща в Чепино
· Ученици от Ракитово спечелиха награди от православен конкурс
· Вечер на руската поезия - очень хорошо!

Националната олимпиада - празник на руския език на велинградска земя
Публикувано 2017-02-28 09:10:10 от Темпо

Велинград... Градът, носещ името на Вела Пеева, момичето, което даде живота си за свободата на Родината. Градът, сгушен в полите на Западните Родопи, запазил паметта за легендарния Орфей и неговите песни. Градът, където са се преплели историята на тракийското племе беси със съвременната ни история. Градът на таланта и смелостта, на Николай Гяуров и Владо Черноземски. Най-слънчевият град на България - Велинград.

Велинград е известен далеч извън пределите на страната като град, поднасящ на хората най-ценния дар - здравето. С разнообразието от минерални извори, с красотата на околните планини, кристално чистия си въздух, богатото историческо наследство, природните забележителности, както и с множеството луксозни хотели и разнообразието на предлаганите СПА услуги, градът с чест носи званието СПА столица на Балканския полуостров.
Лятото по улиците на града се разнася цялото езиковото многообразие на света - от международния английски език до иврит, но по-често от другите езици звучи руският. Руските туристи, които са посетили веднъж нашия град, се стараят да дойдат тук отново и отново. И не само защото ги привличат климатът и минералните извори, но и защото тук те могат да намерят топлината и гостоприемството на жителите на града.
Ето защо руският език е станал толкова популярен в училищата на града ни. С голям интерес и отговорност към изучаването му се отнасят учениците от СУ “Васил Левски“. През октомври 2015 г. с помощта на правителството на Москва, Дома на Москва в София и фондация "Руски мир" в училището е създаден съвременен кабинет по руски език в България, оборудван с компютърна и мултимедийна техника и богата библиотека с образователна, методическа и художествена литература. Сега този кабинет е предпочитано място за учениците, които са избрали да изучават руски език и които разбират значението на тези знания за една успешна бъдеща кариера. Освен това в рамките на проекта "Твоят час" в училището работят два клуба на любителите на руски език - клуб "Руската култура" за ученици от 11 клас и клуб "Руското кино" за ученици от 9-10 клас.
С голям ентусиазъм учениците и учителите посрещнаха новината, че Националната олимпиада по руски език за 2016 - 2017 г. ще се проведе в нашето училище СУ “Васил Левски“. Сега зад училищните стени кипи усилена подготовка по организацията и посрещането на участниците на олимпиадата. Очакваме да ни посетят 120 ученици от 16 области на България - победители в областния кръг на олимпиадата, членовете на Националната комисия за подготовката и провеждането на олимпиадата, както и учители по руски език. По същото време ще се проведе форум, организиран от Българската национална мрежа на преподавателите по руски език и култура. За тържественото откриване на олимпиадата са поканени както специални гости от посолството на Руската Федерация в България, Руския културно-информационен център, Дома на Москва в София, така и представители на местните власти на Велинград и на Регионалното управление на образованието - Пазарджик.
Със съвместните усилия на учителите и учениците на СУ “Васил Левски“ е подготвена програмата за участниците на олимпиадата, текат усилени приготовления за тържествения концерт, с който ще бъдат посрещнати участниците и гостите. Надяваме се, че организацията на Олимпиадата по руски език’2017 ще отговори на високите очаквания и ще се запомни от всички като светъл празник на руския език на велинградска земя. Добре дошли във Велинград, скъпи приятели!
Людмила Рижук, ст. учител СУ “В. Левски“

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Вила


Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Атмосферни условия
2018-12-13 18:10:57
Топл. индекс 2.03°C
Отн. влажност 51.90%
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander.
PM 10
31 64
#324925 46
#22135 6
#325121 47
#604519 34
#867116 27

0 µg/m³     50              100
       25               75                 500


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 67.49 %
PM 2.5 µg/m3 88.68
PM 10 µg/m3 215.85

Тоника - Велинград , производтво на билков чай