Велинград - online - Откриват нови професионални паралелки 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Откриват нови професионални паралелки
Публикувано 2017-02-28 09:18:04 от Темпо

На 23 февруари експерти от РУО представиха проекта за държавен план-прием в област Пазарджик за учебната 2017/2018 г. Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие подкрепи предложението за професионалните паралелки в общо 17 професионални гимназии и 22 училища.

Наред с вече утвърдените специалности през следващата учебна година ще има и нови паралелки. В Професионалната гимназия по дървообработване “Иван Вазов” във Велинград ще се изучава професия ”Фризьор” в специалност ”Организация и технология на фризьорските услуги” - дуално обучение, подкрепено от Регионалната занаятчийска камара. В СУ “М. Драгинов” в Драгиново предлагат професия “Моделиер-технолог на облекло” в специалност “Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил”. Тази специалност е заявена и подкрепена от фирма “Бианка Велинград” ЕООД. В Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов” е утвърдена професия “Сътрудник в маркетингови дейности”, специалност „Маркетингови проучвания”. В Сърница СУ “Св.Св. Кирил и Методий” ще обучава по професия “Хотелиер”, специалност “Организация на хотелиерството”
В задочната форма на обучение в област Пазарджик ще има общо 11 паралелки. В ПГД “Иван Вазов” Велинград и ПГ “Христо Смирненски” в Ракитово ще има паралелки с придобиване на I степен на професионална квалификация.
От учебната 2017/2018 г. трите помощни училища в областта - във Велинград, Пазарджик и Ракитово, ще бъдат преобразувани в центрове за специално образователна подкрепа (ЦСОП) и в тях не е предвиден план-прием. Учениците, обучаващи се в тях, ще бъдат насочени от РУО и Регионалния център за подкрепа процеса на приобщаващо образование (РЦППО) за продължаване обучението им или за професионално обучение с придобиване на първа степен на професионална квалификация по дадена професия.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води