Велинград - online - Общинската болница ще разсрочва задължения 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общинската болница ще разсрочва задължения
Публикувано 2017-02-28 09:37:10 от Темпо

На сесията на 23 февруари 2017 г. управителят на общинската болница “МБАЛ-Велинград” д-р Жеко Чешмеджиев бе упълномощен за сключи три спогодби за извънсъдебно уреждане на отношения с фирми, към които лечебното заведение е натрупало финансови задължения.

На “Фууд деливъри експрес” ЕООД болницата има две задължения от 38 173 и от 6 271 лева. Тези дългове ще се погасяват на вноски до 31 май 2017 г. На “Фаркол” ЕООД болницата ще трябва да изплати 54 224 лева в периода от 1 юни до 31 декември 2017 г.
В отговор на въпроси от съветници д-р Чешмеджиев заяви, че общинската болница дължи над 1 милион лева и е нужно цялостно решение на проблема. Съдебните дела с посочените две фирми са завършили с изпълнителни листове и спогодбите за разсрочено плащане са важни, защото ако съдия-изпълнител поиска изплащането на сумите накуп, то болницата ще фалира. Сашка Целева, съветник и адвокат, съобщи, че всеки ден идват нови покани за изплащане на задължения, като в момента има такава и от фирма, на която болницата дължи 140 000 лева.
Съветникът Венко Бозев напомни, че преди половин година беше създадена комисия, чиято задача беше да се запознае с финансовото състояние на “МБАЛ-Велинград” и да бъде направен спасителен план. За момента комисията не е представила нито доклад, нито отчет, а тя трябва да си свърши работата, защото обричаме болницата на фалит, каза В. Бозев.
Кметът Костадин Коев заяви пред местния парламент, че през настоящата седмица комисията ще се събере, така че ще очакваме решения.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води