Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.02.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.02.17
Публикувано 2017-02-28 09:43:39 от Темпо

ГАГАНИЦИ “Наш’то гаро най-голямо!” се чу във всички квартали на Велинград вечерта на Сирни заговезни. Кметът К. Коев поведе хорото около голямата гаганица на площада в Каменица. В Чепино запалиха гарото с факли, а след химна пя Янко Неделчев. В Лъджене по традиция гаганиците се организираха по махали - за радост и на деца, и на възрастни.


СРОК На 20 март трябва да започнат ремонтните дейности на участъците с разрушена асфалтова настилка по бул. “Съединение” (кръстовищата с ул. “Макаренко” и ул. “В. Пеева”). Срокът бе определен на тристранна среща между кмета К. Коев и представители от участвалите в ремонта фирми “ИСА 2000” ЕООД и “Сдружение “ИНФРА ВЕЛИНГРАД” (ДЗЗД). Проверката е показала, че нарушаването на целостта на асфалта би могло да бъде вследствие на преовлажнена основа и последващо замръзване или течове в някоя от връзките на новия водопровод. При установяване на отговорността за дефектите разходите ще бъдат поети от отговорната страна.

ТУНЕЛ От Агенция “Пътна инфраструктура” съобщиха, че на 28 февруари (вторник) ще бъде извършено обследване на тунел “Траянови врата” на автомагистрала “Тракия”. За времето от 8 до 17 часа преминаването на МПС ще бъде ограничено и ще се пропускат на интервали.

ТАКСИТА Броят на регистрираните таксиметрови автомобили в Община Велинград е 106. Общината е издала разрешителни за превоз на общо 18 фирми - еднолични търговци, ООД и ЕООД
.
ПОСТ Адвокатът Георги Милчев бе назначен за заместник-областен управител на област Пазарджик. Той зае поста на Гинче Караминова, която е кандидат за депутат от ГЕРБ.

СЪД Продължава отлагането на съдебното дело срещу екскметицата на Община Ракитово Емилия Еленкова, която е обвинена за нанесени щети в размер на около 257 000 заради несъстоялия се ремонт на градската баня. За пореден път болничен документ стана причина за отлагане на заседанието на Окръжен съд - Пазарджик, окето е пренасрочено за 13 април 2017 г.

ИЗЛОЖБА Дни преди Тодоровден в Историческия музей във Велинград ще бъде открита изложбата “Конят в бита на балканджията”. Архитектурно-етнографският комплек “Етъра” гостува с експозицията, която разказва как “Кога си на кон хем седиш, хем ходиш”. Официалното откриване е на 2 март от 11 часа в музея в кв. Каменица.

НАГРАДА За осма година Община Ракитово ще връчи Национална литературна награда “Милош Зяпков”. Конкурсът е за книги с поезия, проза (разкази или есета) или хумористични и сатирични сборници, издадени през 2015 или 2016 г. Срокът за изпращане на творбите е 30 март. Съпътстващите конкурси са за ученици от Пазарджишка област и за участници от община Ракитово, като срокът е до 30 април. Победителите ще получат наградите на празника на Ракитово в началото на месец юли.

ГОСТ На 21 февруари на гости на Дневния център за възрастни хора с увреждания беше Милен Налбантов, дългогодишен учител и краевед от Драгиново. Авторът прочете разкази от книгата си "Село на припек" и подари на дневния център последната си книга “Искри от жарава”. С впечатления от неговото творчество и спомени в срещата се включиха Катерина Шулева, Радка Данаилова и доайенът на дневния център г-н Даракчиев.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай