Велинград - online - Програма Великден започна с ателието за писани яйца 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Програма Великден започна с ателието за писани яйца
Публикувано 2017-03-21 11:51:45 от Темпо

Месец преди Великден в Исторически музей - Велинград заработи традиционното Ателие за писани яйца. Директорът на музея Снежана Велева, етнологът Георги Куманов и ръководителят на ателието Кръстьо Мичев пожелаха успех на поредната група деца, която ще докосне тайните на старата техника за изписване на яйца с восък, характерна за Чепинския край.

33 ученици от СУ “Васил Левски”, СУ “Методий Драгинов”, ОУ “Христо Ботев” и Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” хванаха писалките и започнаха да изписват първите великденски яйца. Ателието ще работи с деца и ученици всеки понеделник и петък, като заниманията под ръководството на г-н Мичев са с начален час 15.30. Най-добрите майстори от ателието ще вземат участие в конкурса за най-красиво великденско яйце, който музеят, ОДК и общината ще проведат на 4 април 2017 г.
Ателието за писани яйца в Историческия музей вече отвори врати не само за деца и ученици, а и за гостите на Велинград, които проявяват голям интерес към запознаването с местната традиция. Музеят вече е готов и с тазгодишната Програма Великден, която включва гостуване с изложби и работилници за писани яйца в музейния комплекс на Иван Вазов в Сопот, в Историческия музей в Димитровград и във Велико Търново.
Организаторите на Международната борса “Културен туризъм” в старата българска столица отново поканиха нашия музей да бъде сред участниците в най-престижното изложение по темата в България. Борсата “Културен туризъм” ще се проведе от 6 до 8 април във Велико Търново. Едно от съпътстващите събития е конкурсът “Чети и пътувай”, в който общината, музеят и вестник “Темпо” участват с представяне на първото по рода си Голямо писане на великденски яйца от Чепинския край, което се проведе преди година във Велинград.
А голямото писано яйце пред музея във Велинград не само кани посетители, а и напомня, че Велинград ще посрещне Великден с второто издание на Голямото писане...
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола