Велинград - online - Велинград посрещна най-отговорното състезание по руски език 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 22
· Велинград ще бъде домакин на Национален туристически поход на жените
Tuesday, January 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.01.19
· Общината отново иска спасителен заем от държавата
· Детска градина остана на студено в края на водопровод “Власа”
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: „Клептуза“ – утопия, химера или „да се усвоят едни пари“?
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: Клептуза няма нужда от нова визия, а от добро управление
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: Проектът за Клептуза трябва да подчертава природния феномен
· НПМ “Шипка-Бузлуджа” гостува с изложба за опълченеца Стефан Кисов
· КРИМИ ХРОНИКА 15.01.19
· На 21 януари празнуваме Бабинден
· Учредяват младежки и детски клуб към ТД “Юндола”
· Малки обяви: 15.01.19
· С багер и помпи откриха кръста в река Мътница в Костандово
· Дарители от цялата страна стоплиха момчетата от ВУИ - Ракитово
· Общината награди спортистите на 2018 година
· ПК „Белмекен“ излъчи ТОП 10
· „Чепинец” започва подготовка на 20 януари
Tuesday, January 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.11.19
· Дрогиран и избягал причиниха тежка катастрофа в центъра на Юндола
· 11 скочиха за кръста в Клептуза, 6 в Лъджене, само 1 в Каменица

Велинград посрещна най-отговорното състезание по руски език
Публикувано 2017-03-21 11:56:34 от Темпо

Олимпиадите по отделните учебни предмети имат специално място в живота на учениците. Участието в тях е импулс към самоусъвършенстване и непрекъснато творческо търсене. Нестандартните задачи ги учат да преодоляват психологическите натоварвания, които са характерни при работа в непозната среда, бързо да намират оптимални решения на проблемите.

Особено важно място сред олимпиадите заема Олимпиадата по руски език, която се провежда всяка година от МОН. Тя е най-отговорното състезание за учениците, които изучават руски език в нашата страна. За финалния етап се допускат учениците от 8-12 клас, които успешно са преминали първите два етапа - общински и областен. През 2017 г. в областния кръг на олимпиадата взеха участие 609 ученици от 23 области на България, от които за финалния кръг се класираха 120 ученици от 16 области на страната, представители на 44 училища от 17 града.
Всяка година Националният кръг на олимпиадата по руски език се провежда в различни регионални центрове на България, в училищата-бази за обучението по руски език. Тази година олимпиадата се проведе във Велинград, в СУ “Васил Левски“ - училище, известно с качественото си образование не само в нашата страна, но и в чужбина.
При подготовката на олимпиадата особено внимание бе отделено на разработването на състезателните задачи. На първо място олимпиадата е интелектуален конкурс на ученици, който позволява да се идентифицират не само фактическите им знания, но и способността им ефективно да ги прилагат в нова среда, която изисква нестандартен подход и творческо мислене. За успешното решаване на състезателните задачи се изисква мобилизирането на всички творчески и изследователски умения. Националната комисия, членове на която са доказалите своя професионализъм университетски преподаватели по руски език и учители по руски език в базови училища, с чест се справи с тази отговорна задача. Предложените състезателни варианти са разработени с оглед на психологическите особености на всяка възрастова група и съдържат интересни текстове за четене и слушане с разбиране, граматически тестове и творческа задача, която позволява на учениците да покажат не само нивото на владеене на езика, но и литературния си талант.
Подготовката и провеждането на Националната олимпиада изискваше от нас, организаторите, специален подход. Ние се опитахме да вземем предвид факта, че за учениците олимпиадата е екстремна ситуация и затова за нас беше толкова важно да се погрижим за доброто им настроение.
На 17 март всички участници и гости бяха поканени на тържествен концерт, подготвен от учениците на СУ “В. Левски“. Сред официалните гости бяха първият секретар на посолството на Руската федерация и представител на МОН на Русия г-н Роберт Шестаков, официалният представител на “Россътрудничество”( Федералната агенция към МВнР на Русия за работа с Общността на независимите държави, сънародниците, живеещи в чужбина, и международното хуманитарно сътрудничество), съветник към посолството на Русия в България и директор на Руския културно-информационния център г-н Павел Журавлев, главният експерт по руски език в МОН д-р Стоянка Почеканска, г-жа Валентина Кайтазова - началник на РУО - Пазарджик, д-р Костадин Коев - кмет на град Велинград, представители на издателства за учебно-методическата литература в подкрепата на изучаването на руски език, директори на училищата от Велинград и на училища-бази за обучението по руски език, университетски преподаватели, учители, родители, ученици, хора, които се отнасят с уважение към Русия и обичат руския език и култура. Важно е да се отбележи, че от името на Россътрудничество на всеки участник беше поднесен подарък в знак на уважение към неговия труд. Официалните лица изказаха благодарност на домакините за отличната организация и пожелаха на учениците успех в състезанието.
В събота, 18 март, СУ “В. Левски“ посрещна 118 ученици - участници в Националния кръг на олимпиадата по руски език. Точно в 9 часа в присъствието на председателя на Националната комисия за организиране и провеждане на олимпиадата г-н E. Моллов, г-жа С. Почеканска, г-н Шестаков, г-н Журавлев и членовете на националната комисия ученици избраха 5 теми за съчинения, предназначени за различните възрастови групи и беше даден стартът.
През същия ден в СУ “В. Левски“ успешно преминаха работни срещи с учителите и се проведе форум, организиран от Българската национална мрежа на преподавателите по руски език и култура
Националната олимпиада по руски език без съмнение ще бъде от голяма полза за всеки участник. Придобитият опит ще се превърне в стимул за задълбочаване на познанията му по руски език, ще допринесе за формирането на правилната самооценка, ще помогне за професионалното самоопределяне на младите хора. Лауреатите на олимпиадата от 12 клас ще бъдат приети в български университети без да полагат кандидатстудентски изпити, а победителите, заели първите 3 места във всяка възрастова категория от 8 до 12 клас, ще получават стипендия в продължение на една календарна година. Всичко това определя олимпиадата като най-сериозното състезание, в което могат да вземат участие учениците, изучаващи руски език в България.
Сърдечно поздравяваме победителите и лауреатите на олимпиадата и им пожелаваме здраве, щастие и по-нататъшни успехи в работата!
Емил Моллов, директор на СУ “В. Левски“ и председател на националната комисия за организиране и провеждане на олимпиадата по руски език за 2016/2017 г.

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2019-01-23 20:34:27
Топл. индекс 3.28°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1108 215

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 93.97 %
PM 2.5 µg/m3 88.07
PM 10 µg/m3 216.93

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води