Велинград - online - Пътят на звездите доведе “Звънче” в Санкт Петербург 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пътят на звездите доведе “Звънче” в Санкт Петербург
Публикувано 2017-03-21 12:00:02 от Темпо

От 1 до 5 март 2017 година в красивия Санкт Петербург се проведе 8-ият международен музикален конкурс “Путь к звeздам”. На него взеха участие велинградските звънчета Николета Сачкова и Венелин Каленов. Деца от цял свят се събраха в приказния град. Имаше участници от над 11 държави, сред които Русия, България, Португалия, Естония, Литва, Латвия, Италия, Малта Казахстан, Молдова, Румъния. Децата бяха разделени в 3 възрастови групи според възраста си и бяха оценявани от 9 членно жури.

След дълго пътуване, вечерта на 1 март пристигнахме в хотела, разположен в центъра на Санкт Петербург, до река Нева. Гледката от него беше повече от прекрасна - виждаше се целият Санкт Петербург и неговите красиви кътчета и бележити паметници. Там ни посрещнаха организаторите на този конкурс - Ирина и Сергей Савенкови.
През престоя си ние посетихме едни от най-известните забележителности. Започнахме с двореца на Екатерина I - Ермитаж, църквата “Спас на Крови” (“Възкресение Христово”), Исакиевския храм, крайцера Аврора, двореца Петерхоф и неговите величествени градини, Летния дворец на Екатерина и други. Всички бяха очаровани от красотата на Санкт Петербург и от внушителните му забележителности. Имаше организирани дневни и нощни екскурзии с автобус, с които имахме възможност да разгледаме голяма част от Санкт Петербург. През всичките пет дни организацията беше перфектна. Всяка вечер имаше мероприятия за децата и те активно се включваха в тях.
Венелин и Николета участваха в конкурса и като индивидуални изпълнители, и като дует. Четири дни те огласяха сцената с прекрасноте си гласове. Защитиха достойно името на музикална школа “Звънче” и на Велинград и получиха много комплименти за изпълненията си.
Венелин Каленов се представи с авторската си песен “Баща ми, рокендролът и аз” и “Make it rain”, с които завоюва и своята награда - дипломант I степен в група 12-14 г.
Николета Сачкова изпълни песните “Само с любов”, която също е авторска и “Love runs out”. Тя спечели наградата Лауреат III степен в своята възрастова група 15-18 г.
Дуетът им се представи с песните “Джалма” и “You're the one that I want”. Те станаха дипломанти lll степен. Венелин и Николета получиха покана за участие на фестивал в Сея, Португалия през месец август. Нивото на изпълненията беше много високо, конкуренцията беше много голяма и битката беше оспорвана, но въпреки това децата докзаха ,че те са едни от най-добрите.
На гала концерта, който се проведе на пети март, Николета Сачкова бе избрана да изпее песента “Love runs out”. Сцената беше изпълнена със светлини и декори и огромен видеоекран, а озвучаването - великолепно. Всички участници бяха подготвили танц, който изпълниха на финала на Гала концерта, точно преди награждаването. Николета и Венелин създадоха много нови приятелства с деца от България и много други страни и се разделиха с прекрасни чувства един към друг.
На следващия ден отпътувахме към Москва. Там посетихме Червения площат и неговите забележителности - църквата “Св. Василий Блажени”, Кремъл, Успенската катедрала, Болшой театър, Новодевическото гробище и други. Децата се завърнаха щастливи в България, заредени с много положителни емоции. За тях това не беше просто един обикновен конкурс, а беше едно незабравимо пътуване, изпълнено с песни, танци, приятели и забавления. Нека Бог ви пази и ви желаем още много успехи!
Йорданка и Иван Казалиеви, ръководители на “Звънче”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води