Велинград - online - Започна подписка за лошото състояние на транспорта във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Започна подписка за лошото състояние на транспорта във Велинград
Публикувано 2017-03-21 12:12:55 от Темпо

Дни след като билетът за градския транспорт във Велинград поскъпна от 60 на 80 стотинки, Инициативният комитет “Да поработим за Велинград” с председател София Ключкова започна подписка. Тя е адресирана до председателя на Общинския съвет, кмета на Община Велинград, Министерството на транспорта и медии.


Инициаторите на подписката пишат:
“Проблемите с автогара Велинград не са от вчера и години наред хората се възмущават от вида й, от състоянието на автобусите от неспазване на транспортните схеми, от липса на курсове свързващи отдалечените селища, осигуряващи връзка с централни пътно-транспортни артерии, от често ставащи аварии с автобуси по време на път, необезопасена за пешеходците автогара. Сигналите са много- резултати няма. На сесия за удължаване на договора за автотранспорт през месец юни 2015 г. собственикът обеща много неща, но дотам!
1. Визията на автогара Велинград е подходяща за селска автоспирка. Автобуси с отдавна изминал срок на годност пълзят по пътищата и често закъсват.
2. Автобуси от миналия век така скрибуцат и залитат, че пътниците имат чувство, че ще се разпаднат.
3. Климатици - или не работят или са “замръзнали” в жегите!
4. На сесия на Общинския съвет управителят говореше за европейски стандарти и че автобусите му отговарят на същите. Но как да си обясним факта, че шофьорите и пътниците помагат на хора с увреждания, за да се качат и да слязат от автобусите и много други, които говорят за липса на стандарти.
5. Ако пътувате - огледайте се дали в автобуса има достатъчно яки мъже, които да го бутат, за да запали, не дай Боже да е на стръмен терен.
6. Липсата на линии към високопланинските селища лишават хората от връзка с града, или да ползват ученически автобуси, което не е редно, или да търсят частни превози.
7. Често в час пик към с. Драгиново пътуват малки автобуси, но затова пък, ако успеят да се качат, пътниците получават безплатна сауна.
8. Неизпълнените решения на Общинския съвет за промени на транспортните схеми затрудняват гражданите и лишават от достъп до училища, бани, хранителни вериги - Лидл и Билла, Индустриална зона, Санаториум и кв. “Зайче блато”.
И като завършек на сагата: в нарушение на чл.23 ал.1 от Закона за автомобилните превози се увеличават цените на услугата без предварителни договори с клиента (Община Велинград) на цени и ред определен с наредба за заплащане на обществения превоз.
Остават въпросите: на кои Европейски стандарти отговаря авто парка и транспортните линии и трябва ли Община Велинград и Изпълнителна агенция Автомобилна администрация да помислят за задълбочена ревизия на автотранспорта от 2006 г. досега.”
Очаква се подписката да бъде внесена в общината през настоящата седмица, след което ще очакваме каква ще е реакцията както на местната законодателна и изпълнителна власт, така и на фирмата превозвач.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай