Велинград - online - Искам да довърша започнатото 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 22
· Велинград ще бъде домакин на Национален туристически поход на жените
Tuesday, January 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.01.19
· Общината отново иска спасителен заем от държавата
· Детска градина остана на студено в края на водопровод “Власа”
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: „Клептуза“ – утопия, химера или „да се усвоят едни пари“?
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: Клептуза няма нужда от нова визия, а от добро управление
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: Проектът за Клептуза трябва да подчертава природния феномен
· НПМ “Шипка-Бузлуджа” гостува с изложба за опълченеца Стефан Кисов
· КРИМИ ХРОНИКА 15.01.19
· На 21 януари празнуваме Бабинден
· Учредяват младежки и детски клуб към ТД “Юндола”
· Малки обяви: 15.01.19
· С багер и помпи откриха кръста в река Мътница в Костандово
· Дарители от цялата страна стоплиха момчетата от ВУИ - Ракитово
· Общината награди спортистите на 2018 година
· ПК „Белмекен“ излъчи ТОП 10
· „Чепинец” започва подготовка на 20 януари
Tuesday, January 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.11.19
· Дрогиран и избягал причиниха тежка катастрофа в центъра на Юндола
· 11 скочиха за кръста в Клептуза, 6 в Лъджене, само 1 в Каменица

Искам да довърша започнатото
Публикувано 2017-03-21 12:24:17 от Темпо

Продължение от бр. 11
- Споменахте минната индустрия. Каква е Вашата позиция относно рудодобива в района на Велинград и конкретно мина Грънчарица?
- Неколкократно съм заявявал открито своята позиция като общински съветник, като народен представител и като гражданин и в никакъв случай няма да отстъпя, защото съществуването на мина в близост до Велинград и точно във вододайната зона на града е опасно за велинградчани, застрашава здравето и бъдещето.
Съвместно с общинското ръководство за кратко време предприехме мерки, които да не позволят стартиране на процедурата за разкриване на мината. Предишното общинско ръководство е имало достатъчно време да реагира и да спре процедурата още в началото, но нека не забравяме по времето на кое правителство бе подписан концесионният договор в 90-тата минута от мача и си зададем въпроса защо точно сега действията “за мината“ отново се активират. Тук мога да посоча, че политическото ръководство на ГЕРБ, в лицето на зам.-председателя г-н Цветан Цветанов, през март миналата година открито изрази своята подкрепа за здравето на велинградчани и за запазване на чистата природа и минералните извори.
- В какво Ви обвиняват политическите Ви опоненти?
- Няма в какво. Могат единствено да ни “обвиняват“ в това, че спряхме източването и фалита на общината. С встъпването в длъжност на д-р Коев (от ПП ГЕРБ), бе затегната финансовата дисциплина до такава степен, че разходите спрямо 2015 и 2016 година са с 4,5 милиона по-малко. Интересно за какво са били харчени тези 4,5 милиона лева, след като и без тях общината не е спирала и продължава да изпълнява функциите си, въпреки че е под запор повече от година, плаща лихви, такси и разноски, наследени от предишното ръководство. Най-голям проблем за общината се очертава общата дейност с фирма “Еко Титан“. След извършена проверка от АДФИ (Агенцията за държавна финансова инспекция) се установиха множество нарушения от фирмата, приети тогава от общината. Докладът на Агенцията е 188 страници и отчита преднамерено невярно и неточно представени факти. Освен това и извършването на множество дейности без провеждане на процедури по ЗОП, неоснователно осчетоводени разходи, причинени вреди от лица в предишното общинско ръководство, за които има указание от АДФИ да бъде предприета съдебна процедура за привличане към имуществена отговорност. Също така с указанията Агенцията задължава кмета на общината да търси установяване на реалните задължения и валидността на договора с “Еко Титан” от 2009 г. И само да вметна, че точно тези хора искат да внушат на велинградчани, че са носители на “промяната“. Хората помнят какво се случи по времето на управлението на Виденов, Станишев и Орешарски и виждат какво се случва при управлението на ГЕРБ.
- Защо избирателите от 13 МИР Пазарджик да гласуват за Димитър Гечев?
- Познавам проблемите на хората, защото всеки ден се срещам с тях. Знам кои са най-належащите теми във всяка община и съдействам на всички кметове, независимо от това дали са от ГЕРБ или от друга политическа сила. Тук пак ще си послужа с цифри: община Сърница получи с мое съдействие над 200 000 лева за ремонт на пътища, Ракитово и Септември по над 1,5 милиона лева. Общините Панагюрище, Брацигово, Лесичово, Пещера и Септември, където кметовете са от ГЕРБ, усвоиха средства по европейски програми. Панагюрци построиха нова спортна зала “Асарел Медед“ и завършиха напълно водния си цикъл за 57 милиона лева. Те заедно със Стрелча вече разполагат с ново депо за твърди битови отпадъци за 17 милиона лева, възобновиха строителството на язовир Луда Яна благодарение на добрата работа на кмета Никола Белишки. В Септември се изграждат 26 детски площадки и ударно се усвояват средства по програмата за саниране. В Брацигово бе изграден спортен комплекс за 4,9 милиона лева и защитено жилище за деца без родители за 180 000 лева, започва реконструкция на водопроводите в селата Бяга, Розово и Исперихово, както и бе извършена реконструкция на коритото на река Умнишка за 180 000 лева. Брациговци спечелиха и проект за реконструкцията на общинския път Брацигово - Капитан Димитриево за 5 178 000 лева. Само за последната една година в Пещера са усвоени 1 милион лева по енергийна ефективност, 953 000 лева за справяне с три много тежки свлачища по пътя за курорта “Св. Константин“ и се работи по проект за видео наблюдение по селата от общината. Правителството на ГЕРБ отпусна 2 милиона лева за ремонт на Околовръстния път на Пещера. Най-малката община в област Пазарджик Лесичево е рекордьор по усвояване на средства. По време на управлението на ГЕРБ са усвоени 30 милиона лева по ПРСП, като са изградени 2 нови водопровода, 2 нови стадиона и е извършен основен ремонт на 4 читалища. За да продължат всички тези добри практики, е необходимо ГЕРБ да продължи да управлява.
Освен това конкретно в Пазарджишка област искам, заедно с ГЕРБ, да разработим политики в подкрепа на земеделските производители, да разкрием нови работни места, да преодолеем агресията сред децата, както и да създадем електронна регионална борса, чрез която младите хора могат да си намерят почасова работа. Всичко е напълно възможно с правилния избор - в неделя на 26 март единственият вариант е ПП ГЕРБ с № 11 и преференция 2.
Купуването и продаването на гласове е престъпление

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2019-01-24 09:13:07
Топл. индекс 4.82°C
Отн. влажност 99.70%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#1213 488

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 94.82 %
PM 2.5 µg/m3 81.91
PM 10 µg/m3 188.42

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Пречистване на отпадни води