Велинград - online - Училищният тормоз през очите на седмокласници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Училищният тормоз през очите на седмокласници
Публикувано 2017-03-28 09:17:59 от Темпо

На 21 март 2017 г. младите обучители към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) в община Велинград Йоан Каръков и Елена Папазова от СУ ”Св.св. Кирил и Методий” изнесоха урок на тема “Училищен тормоз” с ученици от 7. клас на ОУ ”Христо Ботев” по метода “Връстници обучават връстници”.

Целта на обучението беше да се запознаят учениците с видовете тормоз и начините за справяне с него. Разяснени бяха понятията “насилие” и “тормоз”, видовете поведение, които те включват, както и белезите, по които да бъдат разпознати. Ученици и обучители изградиха общ механизъм от правила, за да може ефективно да се противодейства на тормоза. Децата имаха възможност да задават своите въпроси и към инспектора от Детска педагогическа стая (ДПС) Георги Харисков, който им разясни последствията от упражняване на тормоз в училище.
МКБППМН изказва специални благодарности на педагогическите съветници Гергана Николова от СУ “Св.св. Кирил и Методий” и Иван Бандаков от ОУ “Христо Ботев”, както и на ръководството на двете училища, които предоставиха възможност темата да бъде представена от доброволците-обучители.
Комисията напомня, че очаква своите доброволци и от други училища на територията на общината, които биха искали да представят интересна за тях тема по метода “Връстници обучават връстници”, с цел това да стане традиция. Предстои представянето на темата и в други училища във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола