Велинград - online - За Христовия Кръст 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За Христовия Кръст
Публикувано 2017-03-28 09:37:34 от Темпо

Скъпи велинградчани,
Ето, че благодарение на всеобщите усилия нашият град вече има своя Кръст.
Разбира се, не единствен, но все пак. Със сигурност можем да твърдим, че идеята на създателите и на единия, и на другия е една и съща - да издигнем християнски символ, който да бди над жителите на Велинград и региона, незивисимо от тяхната вяра и религия, да бъде опора за всички нас и нашите деца в трудното време, в което живеем.

Това ме кара да се замисля за тези, които не харесват формата, цвета, височината или мястото, или пък нещо друго, служещо им за оправдание да не подпомогнат изграждането на този символ. Предполагахме, че има и такива, но това не спря нито Сдружение за развитие Западни Родопи, нито Инициативен комитет “Възпоменателен кръст - Велинград”, нито служителите Община Велинград начело с кмета д-р Костадин Коев, нито стотиците хора, отделили от скромните си приходи и ценното си време, за да реализираме тази 20-годишна идея. И го направихме, за което искам да благодаря на всички - близки, познати и непознати хора от града и региона, на фирмите, бизнесмените и обикновенните граждани и селяни за оказаната подкрепа.
Положените усилия нямат нужда от коментар или награда, важен е резултатът. Добавихме един малък скъпоценен камък в короната на СПА столицата на Балканите, дори да кажем “диамант”, пак няма да звучи пресилено. Пуста скромност, никога не ви е напускала, ще кажат някои, вероятно от горе споменатите критици. Да, не ни е напускало желанието и вярата, че можем и го направихме. Вложихме повече от 50 000 лева, близо 20 000 лева са отстъпките, направени от фиримите участнички в строежа, не включваме доброволния труд, положен от всички нас.
Е, разбира се, останаха да бъдат изплатени още 16 000 лева на фирмата, изработила и монтирала Кръста, както и за извършване на довършителните дейности. С наближаването на Великден, най-светлия християнски празник, искрено се надяваме да успеем да изплатим дължимите средства. Необходимо е едно последно усилие, за да се разплатим и в този голям ден смирено, но и гордо, да кажем “Христос возкресе - Во истина возкресе!”
Пламен Ангелов, Сдружение за развитие Западни Родопи - Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай