Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Да носим ли каски на Клептуза или да? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Да носим ли каски на Клептуза или да?
Публикувано 2017-03-28 09:50:02 от Темпо

Събитията на Клептуза от последната седмица (виж статията “На Клептуза общината слага табели и заграждения, някой ги маха”) за пореден път провокираха общественото мнение във Велинград.
Първо табелите с текст “Преминаването забранено. Опасност от падащи предмети.” Трябва ли Клептуза да посреща своите гости с такива стряскащи надписи?!
Това ли е верният начин общината да се грижи за една от най-ценните си собствености? Така ли се решават натрупаните с десетилетия проблеми в защитената природна местност, която велинградчани тачат като любимо място, а туристите посещават като един от 100-те национални туристически обекта?
Към многото коментари във и извън социалните мрежи ще добавим въпроса дали вече ще ходим на Клептуза с каски и дали да приготвим такива и за гостите на курорта? С каските ще станат хубави селфита и още по-хубава реклама на СПА столицата! А може би е дошло времето спокойните езера да бъдат наситени с повече адреналин, да се мисли за нов вид атракции като слалом с детски колички между падащи предмети, фигурно пързаляне върху тиня, бързо преминаване по счупени плочки, каскади със счупени пейки... Общината може да се включи с конкурс за най-потрошена табела, най-дълги висящи електрически кабели, най-мръсна площадка и т.н. За награда победителите печелят разходка с лодка на промоционални цени и шарена каска...
Стига ирония, Клептуза има нужда от друго - от отговорно отношение и решения. В края на лято’2016 г. кметът Костадин Коев апелира към гражданите за търпение и разбиране, защото няма как всички проблеми, натрупвани с години на Клептуза, да бъдат решени в кратки срокове. През август той съобщи, че след приключване на туристическия сезон, ще започне почистване на езерата и парка, ще бъдат разгледани и взети мерки и за незаконното строителство там, ще бъдат обсъдени и възможностите чрез европейско финансиране и собствени приходи Клептуза отново да върне славата си на едно от най-посещаваните места във Велинград. Сега е краят на месец март и предстои редовната сесия на Общинския съвет, но в нейния дневен ред отново няма точка за Клептуза. Чува се, че темата щяла да се разглежда през април, тогава щели да се чистят и езерата.
А новият активен туристически сезон е все по-близо. Може ли Велинград да си позволи това лято да предложи на гостите си “туристически пакет” от разкопан заради ремонти център плюс рушащи се сгради и непочистени площи и езера на Клептуза? Или дойде време общинарите да сложат по една каска, да отидат на Клептуза и да си изпълнят не само правата, а и задълженията на стопани на нашия град?

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води