Велинград - online - Предизборна екскурзия и напрежение в Света Петка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Предизборна екскурзия и напрежение в Света Петка
Публикувано 2017-03-28 09:53:23 от Темпо

Сутринта на 22 март в село Света Петка е извършена полицейска акция по сигнал за предизборна търговия с влияние. Повод е безплатна екскурзия до Одрин, организирана от мюсюлманския духовник Ибрахим Юмер, който е и лидер на ДОСТ в Света Петка. Неговото име нашумя през 2014 г. заради случая с така наречената “война между имамите” в Света Петка, когато бе назначен от Главното мюфтийство за имам, въпреки че бе класиран на второ място в конкурса

Вечерта на 22 март жители на Света Петка се събраха на мълчалив протест пред сградата на полицията във Велинград, където продължаваха разпитите на Ибрахим Юмер и други хора от Света Петка. Късно вечерта разпитите са приключили.
Румяна Апостолова, говорител на главния прокурор, съобщи, че по време на акцията няма задържани, а органите на МВР са провели разпити на повече от 30 човека, участвали в безплатната екскурзия до Одрин. Срещу ходжата Ибрахим Юмер е образувано досъдебно производство. В хода на следствените действия ще се види дали ще бъдат събрани доказателство, за да му бъде повдигнато обвинение за организиране и предлагане на облаги с цел гласуване за определена политическа сила.
На 24 март в Районната избирателна комисия - Пазарджик постъпи жалба от Мюсюлманско сутинтско ханефитско изповедание в Република България, подписана от Хасан Исмаилов Хасанов - Пловдивски районен мюфтия и Николай Панков - член на Висшия духовен съвет. По жалбата е извършена проверка от членове на РИК, които са констатирали, че на 21.03.2017 г. Обединение ДОСТ е провело предизборен митинг в село Света Петка. На срещата с жители на селото са присъствали и са били на трибуната председателят на партията Лютви Местан и кандидатите за народни представители.Според събраната от РИК информация при представянето на листата на партията Ибрахим Юмер не е извършил религиозна проповед, а е отправил само пожелание за благоденствие на хората. Във връзка с жалбата членовете от РИК-Пазарджик са провели среща с началника на РУП-Велинград и неговия заместник и са уведомени, че по повод сигнала по разпореждане на Районна прокуратура - Велинград е образувано досъдебно производство с наблюдаващ прокурор Палавеев. РИК - Пазарджик остави без уважение постъпилата жалба, тъй като при извършената проверка не се е установило действията на имама Ибрахим Юмер да нарушават Изборния кодекс.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България