Велинград - online - Двама велинградчани влизат в новия парламент 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Двама велинградчани влизат в новия парламент
Публикувано 2017-03-28 09:58:29 от Темпо

31 742 жители на община Велинград имаха право да гласуват в извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г. Своя вот дадоха 56.03% - избирателна активност, която е над средната за област Пазарджик. В областта в 368 секции гласуваха 52% от общия брой 247 236 избиратели.

На територията на община Велинград в 7 часа сутринта отвориха 53 избирателни секции. Изборният ден премина спокойно и при добра организация. В Районната избирателна комисия (РИК) - Пазарджик няма постъпили жалби за нередности в изборния процес в община Велинград. Вечерта и през нощта на 26 срещу 27 март предаването на чувалите с бюлетините и изборните книжа също протече нормално. Обработката на протоколите обаче се забави, затова съобщаваме резултатите за община Велинград без една секция в Грашево и секцията в Рохлево, които не бяха известни до редакционното приключване на броя.
Фойерверки в центъра на Велинград малко след полунощ възвестиха изборната победа на ГЕРБ както на национално, така и на местно ниво. Във Велинград ГЕРБ спечели 3 872 гласа, побеждавайки прекия си конкурент БСП. В селищата от общината, където голяма част от кметовете са от ГЕРБ, партията на Бойко Борисов е почти наравно с традиционно силното ДПС. За убедителната победа наа ГЕРБ в община Велинград допринесе фактът, че общинският председател и досегашен депутат Димитър Гечев бе поставен на второ място в листата, веднага след водача Екатерина Захариева. През 2014 г., в изборите за 43-тото Народно събрание Димитър Гечев стана депутат от последната 18-та позиция в листата на ГЕРБ, но с убедителен преференциален вот от 2 611 гласа. През 2017 г. той повтори успеха си, събирайки над 4 500 преференции, което със сигурност му дава мандат и в новия парламент.
Второто място в битката за 44-тото Народно събрание в община Велинград спечели “БСП за България”. С водач на листата велинградчанина от гражданската квота Славчо Велков социалистите получиха подкрепата на 3 649 гласоподаватели във Велинград и на над 670 от кметствата. Общият резултат от над 4 325 гласа е значително по-висок от последните парламентарни избори през октомври 2014 г., когато за БСП в нашата община са гласували общо 2 279 избиратели. И при социалистите битката за преференциалния вот беше ожесточена, което усети на собствен гръб общинският председател на БСП - Велинград Георги Янчев, който бе пети в листата. Изненадващо много преференции във Велинград взе 18-тият в листата Георги Вергиев от Септември.
След предсрочните парламентарни избори на 26 март 2017 г. ДПС с водач Делян Пеевски загуби позицията си на втора политическа сила в община Велинград и слезе на трето място в класирането. ДПС получи само 430 гласа във Велинград, но успя да мобилизира голяма част от електората си в селищата от общината. Интересен беше вотът в Драгиново, където кметът е от ГЕРБ, но кандидат за народен представител от ДПС беше заместник-кметът на Община Велинград Сергей Кичиков. В крайна сметка в Драгиново гласовете на ДПС и ГЕРБ останаха наистина на кантар: 700 за ДПС и 701 за ГЕРБ. За ДПС беше важно и гласуването в Света Петка, където се натрупа доста предизборно напрежение заради безплатна екскурзия и агитация, организирана от ДОСТ. Резулатите дават първо място на ДПС в Света Петка с 332 гласа, а ДОСТ събира 162 гласа.
На четвърто място в община Велинград се нарежда коалицията Обединени патриоти с водач на листата Станислав Станилов. Във Велинград те печелят 1038 гласа, а големият брой бюлетини от села като Абланица и Цветино е обясним с присъствието на пето място в листата на Александър Гагов.
Феноменът Веселин Марешки и неговата партия ВОЛЯ събраха малък брой гласове в община Велинград - 260, от които 238 във Велинград.
Останалите партии и коалиции получават малък брой гласове в община Велинград. А как точно ще се разпределят деветте мандата в нашия избирателен район и кои ще са новите народни представители ЦИК ще каже до 30 март 2017 г. - очаквайте пълната информация в следващия брой.
Кой как гласува по секции ще намерите в печатното издание на вестника.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води