Велинград - online - Професионални изяви за Седмицата на гората 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Професионални изяви за Седмицата на гората
Публикувано 2017-04-04 13:09:42 от Темпо

Велинградската Професионална гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” участва със самостоятелен щанд в международното изложение “Природа, лов, риболов 2017”. Най-престижното събитие в сферата на горското и ловно стопанство бе открито на 29 март от министъра на земеделието проф. д-р Христо Бозуков. Заедно с всички официални лица той посети щанда на ПГГС “Христо Ботев” и поздрави учениците.
Сред посетителите на щанда беше и зам.-министърът на земеделието проф. д-р Иван Палигоров, който с гордост сподели факта, че е възпитаник на велинградската професионална гимназия.
Дни преди Седмицата на гората, която ще бъде отбелязана от 3 до 9 април, в ПГГС “Христо Ботев” се проведе традиционният празник на професията. Деветокласници участваха с презентация на тема “Защо избрах професията “Лесовъд“, а по-големите ученици се включиха в състезание по горски многобой. То включваше пробег на трасе от 2 км по пресечен терен и пунктове, на които състезателите за време трябва да извършат разпознаване на дървесни и храстови видове, семена от дървесни растения, дървесни проби, следи и дири от дивеч. В друг пункт те демонстрираха уменията си да работят с бензиномоторни верижни триони.
Тази пролет Велинград е включен в националната програма за Седмицата на гората. На 4 април в УАГС “Юндола” ще бъде открит първият по рода си музей по горско дело, след което ще бъдат поднесени цветя на паметните плочи на лесовъдите Христо Разсуканов и Васил Попов във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай