Велинград - online - Великденско настроение с писаните яйца от Чепинския край 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Великденско настроение с писаните яйца от Чепинския край
Публикувано 2017-04-04 13:10:24 от Темпо

Тази седмица велинградските писани яйца ще гостуват в Сопот, Велико Търново и Димитровград. Исторически музей - Велинград ще покаже своята изложба “Великденски писани яйца от Чепинския край” на 3 април в музея в Сопот и на 10 април в музея в Димитровград. И в двата града заедно с изложбата ще има и работилница за писани яйца. От 6 до 8 април нашият музей ще участва в Международно изложение “Културен туризъм” във Велинград, включително и в съпътстващият конкурс “Чети и пътувай”, в който представяме провелото се преди година първо издание на Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край.

Великденското настроение идва и във Велинград - на 5 април ще се проведе традиционният конкурс за най-хубаво писано яйце, в който мерят умения и въображение деца и ученици от Велинград и общината. Организатори на конкурса са музеят, общината и ЦПЛР-Общински детски комплекс, който е и домакин на красивото състезание.
А на 15 април, Велика събота, е ред на Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край! В подкрепа на местната традиция за изписване на яйца с восък централният площад на Велинград за втора година ще се превърне в огромна работилница. Каним велинградчани и гостите на курорта да дойдат и да изпишат своето великденско яйце - по старата техника и с традиционните за нашия край мотиви. Тази година на сцената ще има две огромни яйца: това, което заедно направихме миналата пролет и новото, което отново е дело на Професионалната гимназия по дървообработване “Иван Вазов” и ще бъде изписано по избран традиционен за Чепинския край модел.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България