Велинград - online - ОИЦ представи възможности за финансиране по оперативни програми 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОИЦ представи възможности за финансиране по оперативни програми
Публикувано 2017-04-04 13:11:04 от Темпо

В хотел “Елбрус” във Велинград на 31 март се проведе поредна информационна среща, организирана от Областиня информационен център - Пазарджик. Пред представители на държавни, общински и образователни институции, както и на неправителствения сектор, директорът на ОИЦ Радослав Пешалов представи актуалните възможности за кандидатстване с проекти по оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони през 2017 г.

Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” ще финансира предимно проекти в социалния сектор и проекти зауслуги за интеграция на социално уязвими групи. ОП “Наука и интелигентен растеж” също акцентира на мерки за подкрепа на уязвими групи за достъп до висше образование, както и за достъп до качествено образование в малки населени места и трудно достъпни райони. Програма “Иновации и конкурентноспособност” е насочена предимно към бизнеса, като предлага финансиране на проекти за продуктови и производствени иновации, създаване на тематични лаборатории, повишаване на ресурсната ефективност в преработващата промишленост. По тази оперативна програма микро-, малките и средни предприятия могат да участват с проекти за области, свързани със специфични европейски и регионални предизвикателства. ОП “Околна среда” ще отпуска средства за за управление на отпадъци, за подобряване на природозащитните местообитания в мрежата НАТУРА, за превенция на рисковете от наводнения и пожари. По програма “Региони в растеж” проектите, за които е осигурено финансиране, са в областта на енергийната ефективност, деинституционализация на социални услуги за деца в риск и възрастни хора с увреждания, развитие на туристически атракции от световно и национално значение.
Голям е интересът и към новите възможности за финансиране по Програмата за развитие на селските райони. Лекторът обясни, че служебното правителство не е обявило старта на процедури по тази програма, така че се очаква бъдещият редовен кабинет да направи това. Мерките по ПРСР са насочени към земеделските стопани, младите фермери, търговия с горски продукти, както и към неземеделски дейности като занаяти, създаване и подобряване на малка инфраструктура на читалища и общини.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай