Велинград - online - Кметът на Велинград начело на туристически район “Родопи” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът на Велинград начело на туристически район “Родопи”
Публикувано 2017-04-04 13:14:17 от Темпо

Кметът на Община Велинград Костадин Коев бе избран за председател на Управителния съвет на първата в страната учредена организация за управление на туристически район, съобщи общинският пресцентър.
На 30 март 2017 г. в конферентната зала на Областна администрация Смолян се проведе учредителното събрание на Организацията за управление на туристически район “Родопи“.
Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на Смолян Момчил Караиванов, заместник-областни управители на Хасково, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Пловдив и гости от регион Източна Македония и Тракия, Гърция: Костантинос Антониадис, заместник-областен управител, отговарящ по туристическите въпроси и д-р Спиридон Арсенио, експерт по европейски проекти. Поздравителен адрес бе получен от министъра на туризма Стела Балтова, който бе представен от Венелина Червенкова от Главна дирекция “Туристическа политика“ в Министерството на туризма.
Сред учредителите бяха представители на 18 общини и 12 неправителствени организации, които са регистрирани в Националния туристически регистър. Кметът на Община Велинград Костадин Коев и председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград и Западни Родопи Златко Златанов бяха едни от основните действащи лица в подготовката на това събитие като членове на Учредителния комитет. На заседанието бяха приети устав и програмна декларация на ОУТР “Родопи“. Представители на 8 общини и 7 туристически сдружения станаха членове на Управителния съвет, а за негов председател с пълно мнозинство бе избран кметът на община Велинград Костадин Коев.
Предстои процедурата по регистрация на ОУТР “Родопи“. Това е първата учредена организация по реда на Глава трета “Туристическо райониране“ от Закона за туризма. Територията на район “Родопи“ обхваща 28 общини от 5 области. Нейни членове могат да бъдат и научни организации, институти и училища в областта на туризма, както и исторически музеи, природни паркове и сдружения на потребители. На територията на страната със заповед на министъра на туризма освен “Родопи“ са определени още 8 туристически района. Според информация от Министерството на туризма предстои учредяването на още 3 организации за управление.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води