Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.03.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 30.03.17
Публикувано 2017-04-04 13:16:28 от Темпо

ТРАНСПОРТ Преди началото на сесията София Ключкова, председател на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград”, прочете декларация във връзка с внесената подписка за проблемите на обществения транспорт във Велинград. Събрани са над 800 подписа, а г-жа Ключкова постави поредица от въпроси, свързани с изпълнението на договора от страна на превозвача “Чепино автотранспорт”, на които се чака отговор от страна на общината.


КАПИТАЛОВА ПРОГРАМА Съветниците гласуваха поредните промени в програмата за капиталови разходи. От нея отпадна сумата от 1 270 000 лева за изграждане на водопровода “Джаферица”. Средствата се осигуряват от държавното Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и ще дойдат централно от бюджета. Капиталовите разходи бяха завишени с 11 160 лева от продажба на общински земи и имоти, които ще бъдат разпределени по две пера: 2 500 лева за закупуване на товарен автомобил да нуждите на общината и 8 660 лева за изграждане на оградата на ОУ “Христо Ботев”. В Комисията по общинска собственост е постъпил сигнал от граждани, че ремонтът на училищната ограда не отговаря на отчетената сума. Съветниците се ангажираха да разгледат сигнала. Дадено бе съгласие за ремонтни дейности в Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания и в Центъра за обществена подкрепа на обща стойност около 30 000 лева.

ОУП Приет беше докладът за изпълнението на Общия устройствен план на Община Велинград за 2016 г. и за работата на дирекция “ТСУСО” за административно-техническо обслужване нА гражданите.

РОМИ Без дебати бяха гласувани отчет по изпълнението на Плана за интеграция на ромите за периода 2014 - 2017 г. и бе приет план за периода до 2020 г. С друго решение съветниците дадоха зелена светлина за разработване на план-схема за нови трасета за водопровод и канализация в ромската махала Анезица.

“СВЕЖИНА” Общинският съвет даде съгласие за прекратяване на търговското дружество “Свежина”, в което общината има дялово участие. Ще бъде извършена съдебно-икономическа експертиза на финансовата ликвидност на дружеството, за да се види има ли възможност община Велинград да получи част от имуществото. Съветникът Никола Делиев направи предложение общината да си изкупи сградата (стария Промкомбинат зад бензиностанция “Петрол”) и тя да бъде преустроена в детска градина, за чието отопление в близост има и минерална вода. Според кмета К. Коев е добре това да се случи, вместо общината да плаща все по-висок наем за детска градина “Фантазия”, която е на частен парцел.

СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ Извършени бяха промени в състава на Обществения съвет за социално подпомагане. Новите членове на съвета са Таня Кръстева от ОА, Елена Муртина - и.д. директор на Бюро по труда - Велинград, Веселина Ямакова-Ковачева - директор ЦНСТДМУ, Мариана Атанасова - директор ДЦДМУ “Надежда”.

ВОДА Съветниците продължиха срока на разрешителното за водовземане на минерална вода от сондаж “Власа” на “Вита транс” ООД Димитровград за хотел “Медея”. Това бе повод Никола Делиев отново да постави въпроса докога общината може да дава разрешителни за минерална вода от “Власа” и да напомни, че ако искат да са добри стопани, съветниците трябва да прецизират някои разрешителни. Кметът Костадин Коев отговори, че предстоят ремонти на сондажите “Власа” и “Мизинка” и изграждане на нов водопровод “Власа”, което ще позволи да се види кой колко минерална вода ползва. Той съобщи, че е възложил на фирма да изготви проект за геотермално отопление на обществени сгради като музея, читалището и детската градина в каменица и читалището и детската градина в Чепино. В програмата на сесията за март бе предвиден доклад за състоянието на водопреносната мрежа за минерална вода, но такъв не беше представен.

ВОДОПРОВОДИ Общинският съвет гласува поредица от решения за изработване на планове за нови водопроводи. Такива ще бъдат направени за водопроводи в местностите “Благовото” и “Голяма Мътница” за обекти за отглеждане на животни, в местността “Благовото”, в местността “Градев дол” за бъдещия спортен комплекс “Велинград - Драгиново”, в местността “Бучимиша” за водоснабдяване на стопански обекти между Каменица и Драгиново.

ПРОГРАМА По програмата на Общинския съвет за март бяха представени годишен доклад за дейността по вътрешен одит в Община Велинград за 2016 г. и отчет за състоянието на пътната инфраструктура и годишна програма поддържане и ремонти за 2017 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води