Велинград - online - Преди Седмицата на гората: 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Преди Седмицата на гората:
Публикувано 2017-04-04 13:19:53 от Темпо

В дните около парламентарните избори и Седмицата на гората в подножието на крепостта Цепина до Дорково са отсечени 621 дървета. Цифрата е по информация на ИАГ.
Незаконната сеч е установена от горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пазарджик на 28 март. От Изпълнителната агенция по горите съобщиха, че нарушенията са констатирани при проверка в землището на село Дорково, община Ракитово. Отсечените дървета са били без позволително за сеч и немаркирани с контролни горски или общински марки.

Проверяващите са съставили 5 акта за установени административни нарушения по Закона за горите, 4 от които са на длъжностно лице, но от ИАГ не дават по-конкретна информация. Констатирани са и повалени и разкроени на сортименти дървета, които са извозени за съхранение от служители на Държавно горско стопанство - Ракитово. Проверката по случая продължава.
Наша проверка на място установи, че поголовната сеч на дървета е извършена на много удобно място - дърветата са повалени буквално от двете страни на горски път. Нарушителите дори не са си направили труда да навлизат в гората, а са си избрали лесно достъпен терен. Явно са работили необезпокоявани, съдейки по огромното количество отсечени дървета. Гледката, която показваме и чрез снимките от местопрестъплението, може и да се разминава с празничността на Седмицата на гората, но за съжаление това е грозната действителност в нашите гори. А дали извършителите ще бъдат открити и справедливо наказани - чакаме овластените органи да си свършат работата.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води