Велинград - online - До хората в Деня на Земята: Не гасете светлината! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

До хората в Деня на Земята: Не гасете светлината!
Публикувано 2017-04-25 09:20:06 от Темпо

Вие излизате от стаята, в която няма да стоите повече. Не гасете светлината! Оставете електрическите крушки да похабят енергията, към която в момента сме по- зависими от кислорода. Нека електроцентралите работят напразно, нека да замърсят богато наситената ни с отрови планета, която ще превърне зелената планета в парник с киселинен дъжд, който разяжда дори камъните.

Не спирайте водата, когато не ви трябва. Хората в бедните страни нямат прясна вода. За щастие вие сте застраховани, защото сладката вода е под 2,5 % от световния океан. Похабявайте я, нека се изтича в каналите и реките. Замърсете я, нека изтреби рибата и растенията. Винаги можем да ядем и пием пари.
Изхвърляйте боклука си навсякъде. Един от нас не може да замърси особено, но заедно, заедно можем много! Можем да отровим почвата, посипвайки я обилно с неразградими отпадъци. Дори ще оставим трайна следа на нашите наследници години наред. Правнуците ни ще се наслаждават на прекрасните пластмасови опаковки и батерии. Заедно дори успяхме да направим собствен „остров“ от боклуци в Тихия океан, два пъти по-голям от щата Тексас. За по-малко от 70 години т.н. „Пластмасов водовъртеж“ достигна страхотните 3,5 милиона тона отпадъци. Не вярвате ли? Истина е, да! Знам, че вече се чувствате горди.
Също - никога не рециклирайте! Няма смисъл. Хартията е безкрайна. Просто ще започнем да отсичаме все повече дървета. Нека унищожим „белите дробове“ на планетата, нека оголим почвата и превърнем всичко в пустиня - ще си купим кислород от магазина. Металът също е безкраен, просто ще прокопаем земните недра, докато обезличим природата и тя започне да наподобява лунен пейзаж. Красиво, нали? Кой не обича Луната! Ето защо не рециклирайте, помогнете на острова ни от боклуци да се увеличи, хвърляйте, където намерите за добре.
Когато трябва да стигнете до някоя близка дестинация, винаги използвайте автомобил. Движението и спортът са опасни. Може да разтегнете мускул или да скъсате минискус, което е много по-вероятно от това да имате обездвижване и наднормено тегло. Нека също изгорелите газове да допринесат за парниковия ефект. Да помогнем на белите мечки да се почувстват като в Африка! Да повишим нивото на световния океан и да превърнем Флорида и Венеция в следващата потънала Атлантида. Трябва да се стремим да хабим много нефт. И той като хартията е безкраен. Не е нужно да сте внимателни, когато го пренасяте. Най-много да убиете хиляди животински и растителни видове в нефтения разлив.
И накрая ви съветвам да не се стремите към алтернативните източници на енергия. По-скъпо е, а не си струва да инвестираме в бъдещето на планетата. Ние не живеем на Земята. …Няма смисъл, не гасете светлината!
Цветина Вачева, СУ „Св.св. Кирил и Методий“

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води