Велинград - online - До хората в Деня на Земята: Не гасете светлината! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

До хората в Деня на Земята: Не гасете светлината!
Публикувано 2017-04-25 09:20:06 от Темпо

Вие излизате от стаята, в която няма да стоите повече. Не гасете светлината! Оставете електрическите крушки да похабят енергията, към която в момента сме по- зависими от кислорода. Нека електроцентралите работят напразно, нека да замърсят богато наситената ни с отрови планета, която ще превърне зелената планета в парник с киселинен дъжд, който разяжда дори камъните.

Не спирайте водата, когато не ви трябва. Хората в бедните страни нямат прясна вода. За щастие вие сте застраховани, защото сладката вода е под 2,5 % от световния океан. Похабявайте я, нека се изтича в каналите и реките. Замърсете я, нека изтреби рибата и растенията. Винаги можем да ядем и пием пари.
Изхвърляйте боклука си навсякъде. Един от нас не може да замърси особено, но заедно, заедно можем много! Можем да отровим почвата, посипвайки я обилно с неразградими отпадъци. Дори ще оставим трайна следа на нашите наследници години наред. Правнуците ни ще се наслаждават на прекрасните пластмасови опаковки и батерии. Заедно дори успяхме да направим собствен „остров“ от боклуци в Тихия океан, два пъти по-голям от щата Тексас. За по-малко от 70 години т.н. „Пластмасов водовъртеж“ достигна страхотните 3,5 милиона тона отпадъци. Не вярвате ли? Истина е, да! Знам, че вече се чувствате горди.
Също - никога не рециклирайте! Няма смисъл. Хартията е безкрайна. Просто ще започнем да отсичаме все повече дървета. Нека унищожим „белите дробове“ на планетата, нека оголим почвата и превърнем всичко в пустиня - ще си купим кислород от магазина. Металът също е безкраен, просто ще прокопаем земните недра, докато обезличим природата и тя започне да наподобява лунен пейзаж. Красиво, нали? Кой не обича Луната! Ето защо не рециклирайте, помогнете на острова ни от боклуци да се увеличи, хвърляйте, където намерите за добре.
Когато трябва да стигнете до някоя близка дестинация, винаги използвайте автомобил. Движението и спортът са опасни. Може да разтегнете мускул или да скъсате минискус, което е много по-вероятно от това да имате обездвижване и наднормено тегло. Нека също изгорелите газове да допринесат за парниковия ефект. Да помогнем на белите мечки да се почувстват като в Африка! Да повишим нивото на световния океан и да превърнем Флорида и Венеция в следващата потънала Атлантида. Трябва да се стремим да хабим много нефт. И той като хартията е безкраен. Не е нужно да сте внимателни, когато го пренасяте. Най-много да убиете хиляди животински и растителни видове в нефтения разлив.
И накрая ви съветвам да не се стремите към алтернативните източници на енергия. По-скъпо е, а не си струва да инвестираме в бъдещето на планетата. Ние не живеем на Земята. …Няма смисъл, не гасете светлината!
Цветина Вачева, СУ „Св.св. Кирил и Методий“

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай