Велинград - online - „Клептузки ритми” разлюляха Чепино 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

„Клептузки ритми” разлюляха Чепино
Публикувано 2017-04-25 09:35:33 от Темпо

Вторият национален детски фолклорен фестивал "Клептузки ритми", който се организира от Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий-1905" в кв. Чепино и със съдействието на Община Велинград, се проведе на 22 април край едноименното езеро. В него взеха участие 6 самодейни фолклорни състава и групи от 5 града - по 1 от Пазарджик, Дупница, Ракитово, Костандово и 2 от Велинград. Близо 100 малки и млади самодейци пристигнаха в парк „Клептуза”, дефилирайки под звуците на народна музика.

Фестивалът бе открит от кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев, след което започна и програмата с подготвените от участниците народни песни и танци. В сцена за изпълненията се превърна площадката, която се намира над езерото. Така публиката имаше възможност да наблюдава от различни места изявите на танцовите и певческите групи.
Началото бе поставено от домакините с изпълненията на Детския фолклорен ансамбъл (ДФА) „Чепинче” с ръководители Ели Саздова, Аделина Пещерска и Иван Пещерски. После на сцената излезе групата от Костандово „Еленовско краище” с ръководител Надежда Камбурова. Трети показаха своите умения децата от Представителния детско-юношески фолколорен ансамбъл (ПДЮФА) „Елица” от Пазарджик с главен художествен ръководител Маргарита Караджова, а след тях играха децата от танцова група „Силивряк” от Ракитово, ръководени от Светлана Стоева. Със свое индивидуално изпълнение се представи и младият акордеонист (по принцип свири на тъпан) Васил Ангелов от ДФА „Чепинче”, който изсвири Ягодовско хоро. Програмата продължи с представянето на Клуба за български хора и народни танци (КБХНТ) „Божи-Дар” от Дупница с ръководител Божидар Германов. Последни на сцената излязоха изпълнителите от Представителния детско-юношески ансамбъл за народни танци (ПДЮАНТ) „Здравче-Венче” с ръководител Иван Иванов.
Фестивалът не е с конкурсен характер и няма класиране за представянето на участниците. Организаторите се бяха погрижили да подарят на всеки от художествените ръководители прекрасен букет и всички участвали групи, школи, клубове и ансамбли получиха възпоменателни грамоти, а от Община Велинград рекламни материали.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай