Велинград - online - Васил Горанов: Повече от всякога имаме нужда от ново Възраждане 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Васил Горанов: Повече от всякога имаме нужда от ново Възраждане
Публикувано 2017-04-25 09:40:03 от Темпо

Дълго след като слезе от сцената на Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край, художникът Васил Горанов дава автографи, позира за снимки и разговаря с хората на площада. Въпреки това отдели време и специално за читателите на “Темпо”, за да сподели своето мнение за Голямото писане, което го доведе в родния Велинград:

“Изключителна инициатива! Искрени поздравления за ръководството на общината и за кмета Костадин Kоев. Велинград ще се превърне в една от най-желаните туристически дестинации не само на Балканите, а дай Боже и в Европа. Градът върви в правилната посока!
Боядисването на червени яйца тръгва още от Мария Магдалена, която занася яйце на император Тиберий заедно с вестта за възкресението на Исус. Императорът не вярва и казва, че ако това е истина, нека яйцето да почервенее. Чудото става и яйцето се превръща в символ на Възкресението, което е основа за съществуването на християнския свят и на повелята да обичаме ближния.
Но в зората на 21 век човешкият живот не струва пукната пара. Хората са станали роби на парите. Имаме нужда от ново Възраждане - не да бъдем роби на техниката и материалното, а да намерим баланса между духовния и материалния свят. Сега този баланс, за съжаление, е нарушен в полза на материалния свят. Затова всички трябва да положим усилия. Светът ще бъде спасен благодарение на вярата, образованието и традициите.
Често говорим, че на България са нужни нови герои. Нужни са не само герои, а професионалисти с чисти сърца и съвест, които да вършат добре своята работа. Събирайки усилията на всички в една посока, България ще просъществува, както съществува вече повече от 1300 години. В началото на 21 век повече от всякога имаме нужда да се самоопределим. Искрата е подадена, огънчето гори и трябва да го поддържаме!”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай