Велинград - online - Всичко започна преди 8 години 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Всичко започна преди 8 години
Публикувано 2017-05-02 10:08:48 от Темпо

„Всичко започва с нас!“ – с оправдана гордост заяви директорката на Дневния център за възрастни хора с увреждания във Велинград Елена Янева-Зисова на тържеството, посветено на 8 години от създаването на социалната услуга. Противно на максимата, че нищо не започва от нас, тя припомни началото преди 8 г., когато Емилия Катошева е спечелила проекта за първия по рода си дневен център и благодари от името на неговите ползватели.

Говорейки за Дневния център и всичко свършено през годините в полза на възрастните хора с увреждания, г-жа Зисова не пропусна името на нито един от тях. Така още веднъж показа, че персоналът и ползвателите са истински колектив, в който хората споделят радости и скърби, знаят всичко важно за семействата, внуците и правнуците, за болежките и пенсиите, за ушитите гоблени и прочетените книги. Заедно са в центъра, на екскурзии, на театрални представления, на срещи и празници.
Цветя и аплодисменти получиха доайените на Дневния център – 94-годишните Елена Спасова и Героги Даракчиев, както и пожелания всички заедно да празнуват техните стогодишнини.
Към пожеланията за достоен живот на възрастните хора се присъедини и кметът Костадин Коев, който бе сред гостите на празника на 25 април заедно с представители на всички социални услуги във Велинград и колеги от дневния център в Ракитово.
Младост, песен и танц в тържеството внесоха изпълненията на децата от музикална школа „Звънче“ под ръководството на Иван Казалиев и ученици от ОУ „Георги Бенковски“ с класен ръководител Здравка Павлова.
Домакините представиха изложба от ръчно изработени изделия, като помолиха да не изхвърляме опаковките на старите букети с цветя, а да им ги даваме, за да майсторят с тези материали. В програмата се включи и сатирико-музикалният състав към Дневния център с ръководител Елена Павлова.
Нека празничният дух и емоции да не напускат Дневния център още дълги години, за да бъде за хората истински втори дом и място за среща с приятели.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай