Велинград - online - Фолклорът е магия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Фолклорът е магия
Публикувано 2017-05-02 10:11:06 от Темпо

Да, фолклорът ни е богатство и аз от малка започнах да откривам тази магия! И ако човек е запленен от магията, той я търси, защото се храни с нея, защото има нужда от нея. Думата “извор” за мен е мистична и дълбока дума и това, че тя е неизменна част от словосъчетанието “изворен фолколор” говори много. Звуци, които извират от дълбините на нашата древна страна и чрез тях можем да се докоснем до душевността на нашите предци. Магия е човек да открива автентичното, защото в него има скрита сила, която докосва човешката душа.

И за един извор е много важно да не пресъхва, а да се вливат нови, живителни сили в него. И това вливане човек може да наблюдава в лицето на децата, на които благодарим, че точно на нас позволиха да им я предадем. Те са като малки слънчица, които греят и зареждат. И слушайки и виждайки как едно дете, макар и първоначално притеснено и малко изплашено от многото хора, сцената, камерите, но в един момент то започва да се раздава, като изважда това, което е заложено в него като глас и творческа способност, като любов към песента и танца.
Когато бабите и дядовците, майките и бащите предават пазената от векове традиция, тя заживява в тези малките и слънчеви деца, които с надежда гледат напред. Защото, ако в едно малко сърчице гори любовта към фолклора, то той ще живее и ще се предава и занапред в бъдното поколение.
Чувствам се горда и длъжна да се похваля с малка част от изявата на децата ни от ПРЕДСТАВИТЕЛЕН ДЕТСКО ЮНОШЕСКИ АНСАМБЪЛ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ "ЗДРАВЧЕ-ВЕНЧЕ" към НЧ "Васил Левски-1904" Велинград, които на 25 април 2017 г. се докоснаха до звездите в българския фолклор - НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ "ФИЛИП КУТЕВ" като тяхна "подгряваща" група на концерта във Велинград "ФИЛИП КУТЕВ И ПРИЯТЕЛИ".
Нашите деца пяха и танцуваха от сърце за Вас - нашата публика и ни изпълниха с умиление, радост, гордост и щастие, че традицията продължава, че България е жива!!! БЛАГОДАРИМ ИМ!
Бойка Радивоева-Гончева, хореограф на ПДЮАНПТ „Здравче-Венче”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води