Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.05.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.05.17
Публикувано 2017-05-02 10:33:07 от Темпо

ТРУД На 27 април Бюро по труда - Велинград организира трудова борса за продължително безработни хора, които търсят работа. По време на борсата, която се проведе в Туристическия информационен център, 19 местни работодатели предложиха 228 свободни работни места. През изминалата седмица Областният съвет за развитие - Пазарджик разгледа 85 заявки от работодатели и класира 82 от тях. В областта ще бъдат разкрити 426 работни места за млади хора до 29 г. и 141 места за техни наставници. Общата стойност на финансирането е 1 547 640 лева.


ГЕРГЬОВДЕН На 6 май ще бъдат поднесени цветя пред воинските паметници в Лъджене и Чепино, както и на паметната плоча в двора на църквата в Каменица. Пред паметника в Лъджене ще бъде отслужен водосвет по случай Гергьовден - деня на Българската армия. Община Велинград е поканила за участие в тържеството тримата народни представители от нашия град: Димитър Гечев от ГЕРБ, Славчо Велков от БСП и Сергей Кичиков от ДПС. Празничните концерти ще бъдат два: от 11.30 часа на площада в Лъджене и от 13 часа на площада в Чепино, където църквата “Св. великомъченик Георги” ще чества своя храмов празник. Празникът на Свети Георги по традиция ще бъде отбелязан в църквата на връх Острец и параклиса на Гергевана.

ВЕЛА На 3 май се навършват 73 години от гибелта на патрона на Велинград Вела Пеева. Възпоменателното тържество ще започне в 11 часа пред паметника под “Кисловодск”, където на почетен караул ще застанат членове на клуб “Родопчани”. Отец Иван ще отслужи панахида, а в подготвената от общината програма е предвидено слово на кмета К. Коев и участие на Групата за стари градски песни “Вела” и деца от школа “Журналисти” към ЦПЛР-ОДК.

НАРЕДБА Предстои изменение на Наредбата за съставяне на бюджетни прогнози за местни дейности на Община Велинград. То ще бъде направено, за да се синхронизира наредбата със Закона за публичните финанси. В наредбата ще бъдат включени условията, при които се счита, че общината е във финансови затруднения според критериите на Министерството на финансите и процедурите по приемането на план за финансово оздравяване. Проектът е на сайта на общината и тече 14-дневният срок, в който гражданите могат да дават предложения и становища.

АВАРИЯ По искане на кмета Костадин Коев фирмите „ИСА 2000” ЕООД и сдружение „ИНФРА ВЕЛИНГРАД” ДЗЗД започнаха отстраняване на нова авария по бул. “Съединение”. При кръстовището с ул. „Васил Левски” се ремонтира водовземна скоба на водопровод, захранващ се от „Сухата лъка”, която причинавя теч на булеварда при паметника на Бандаков. След ремонтните дейности в гаранционния срок асфалтовата настилка ще бъде възстановена за сметка на сдружението.

От редакцията: Този брой на “Темпо” е приключен редакционно на 28 април 2017 г. заради поредицаат почивни дни за 1 май.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай