Велинград - online - Юндола посрещна юбилеен Горски многобой 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Юндола посрещна юбилеен Горски многобой
Публикувано 2017-05-09 09:11:20 от Темпо

Юбилейното 10-то национално състезание Горски многобой се проведе от 3 до 5 май в курорта Юндола с участието на 27 ученици от 12 клас на 11 професионални гимназии по горско стопанство, сред които и ПГГС “Христо Ботев” Велинград. Състезанието бе открито от зам.-министърът на земеделието и горите проф. д-р Иван Палигоров, който пожела да господства колегиалността и честната игра и многобоят да се превърне в демонстрация на уменията на бъдещите лесовъди. Гости на проявата бяха учители от професионални гимназии в Сърбия, Босна и Херцоговина и Румъния.

Състезанието протече на територията на Учебно-опитно горско стопанство “Георги Аврамов”. Първият етап включваше бягане по трасе от 2200 метра, като по маршрута има разпознаване на дървесни, храстови видове и видове дървесина и семена, както и различни вредители по горите и стъпки на горски животни. Друга дисциплина от първия етап е състезание по спортен риболов - на разстояние от 15 м с въдица учениците се прицелват по определена мишена на земята, като се стремят към най-вътрешния кръг. Многобоят включва още стрелба по малка мишена с въздушна пушка на разстояние от 10 м и засаждане на фиданка от бял бор с подобрен “Меч на Колесов”. Вторият етап включва поваляне на дървета, кастрене и разкройване на дървесина. Последният трети етап е по прецизно рязане на станок на дървесни трупи на шайби.
На 5 май наградите на победителите в Горския многобой връчи кметът на община Велинград Костадин Коев, който поздрави всички участници по време на официалното закриване, на което присъства и председателят на Общински съвет - Велинград Бельо Мандраджиев. Кметът К. Коев поздравителен адрес и почетна грамота на директора на ПГГС „Христо Ботев“ Стефан Шулев. Сред отличените, допринесли за развитие на състезанието „Горски многобой“, бяха още инж. Ана Чечева - дългогодишен преподавател и един от основателите на състезанието, г-жа Маргарита Гатева от дирекция „Професионално образование“ на МОН и зам.-ректорът на Лесотехнически университет проф. д-р Милко Милев. Всички отбори изразиха своето задоволство от предоставените отлични условия и гостоприемство на Юндола.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола