Велинград - online - ПГД “Иван Вазов“ - всяка година с победа и златни медали 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПГД “Иван Вазов“ - всяка година с победа и златни медали
Публикувано 2017-05-09 09:35:59 от Темпо

“Човек може да постигне всичко, стига да повярва в него“ - това за поредна година доказа Професионалната гимназия по дървообработване “Иван Вазов“ на престижен форум в Пловдив. Учители и ученици, ръководени от инж. Росица Рускова, достойно защитиха пред избрано жури, изработеното от тях изделие в категорията “Стилни мебели и дърворезба”. Как завоюваха златния медал разказва един от участниците:

От началото на тази учебна година с нетърпение чакаме датите 21 и 22 април 2017 г., за да вземем участие в IX Панорама на професионалното образование в Пловдив. Заедно с моите съученици Венелин Йонов и Алиш Мечкарски неуморно се трудихме, за да успеем да завършим навреме кухненския шкаф в стил “Рустик “, за да представим нашето училище.
Пристигнахме следобед в прекрасния град Пловдив. Очарова ни топлото време и приветливите млади хора. Първата ни задача беше да подготвим за състезанието направения от нас експонат, тъй като конкуренцията е голяма. Участваха около 350 ученици от различни професионални гимназии, а журито следи строго за всеки детайл и за цялостната изработка на изделието. Красиво ми прозвучаха думите на заместник-министъра на образованието Мария Гайдарова, с които откри форума: „ Панорамата е празник на иновативността и интерактивността на професионалното образование и обучение, което може да развие таланта на младия човек.
След подготовката за състезанието успяхме да се разходим по калдъръмените улички на Стария Пловдив и да се насладим на величието на възрожденските къщи, някои от които по на 200 години. С възхищение гледахме резбованите тавани на Балабановата къща, къща “Ламартин”, къща “Георгиади”, къща “Недкович” - гордостта на възрожденските майстори, и по този начин почерпихме вдъхновение за следващите ни изделия. Пловдив нямаше да има своето очарование, ако го нямаше Античния театър. Той е един от най-запазените антични театри в света и едно от любимите места на туристи от България и света. Затова не го пропуснахме и ние.
В събота, на 22 април, рано сутринта заехме мястото си в Палата № 3 на Международния панаир, където се провежда Панорамата. Журито ни зададе много въпроси относно технологията на изработване на шкафа, за бъдещето ни в този бранш. След напрегнато очакване, журито справедливо отсъди заслужено първото място за нашия отбор в категория “Стилни мебели и дърворезба“. Така продължихме традицията - ние, учениците от ПГД „ Иван Вазов“ всяка година да бъдем победители и пазители на старите български занаяти.”
Хари Димитров, X “а” клас

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води