Велинград - online - Костадин Филипов в първия “говорящ вестник”: Журналистиката ме избра 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Костадин Филипов в първия “говорящ вестник”: Журналистиката ме избра
Публикувано 2017-05-23 08:37:23 от Темпо

Дни преди празника на българските букви ученици от СУ “Св.св. Кирил и Методий” създадоха първия във Велинград “говорящ вестник”. Първи гост на младия журналистически екип беше известният телевизионен водещ и журналист Костадин Филипов, който точно преди 20 години е завършил това велинградско училище. Учениците Ели Овчарова и Калоян Кондев проведоха интервюто с Костадин Филипов и като истински професионалисти успяха да докоснат най-чувствителните струни в душата на своя гост.

Костадин Филипов сподели, че е бил палаво дете, но е станал примерен ученик заради изключителното уважение към своите учители. Любимата му учителка е г-жа Нешка Табакова, а г-жа Красимира Попова го пускала от час по химия, за да води първото си предаване във велинградското радио “ЧЛК”. В създаденото от Иван Асьов първо частно радио в Западните Родопи Костадин Филипов прави първите си стъпки в журналистиката като водещ на младежкото предаване “ММ - млади мечти” заедно с Ева Асьова. “Журналистиката ме избра!”, каза К. Филипов и разказа как младежкото му увлечение се е превърнало в професия - трудна и отговорна, защото освен да информира, журналистът трябва и да възпитава. Към това се е стремил като телевизионен водещ в редица телевизии и това е примерът, който иска да предаде на 13-годишната си дъщеря.
Пред малките ученици Костадин Филипов говори и по темата, по която работи в момента - здравословното хранене. Той направи салата от царевица, краставици и риба тон, за да демонстрира полезните за организма съставки и препоръча на децата да избягват преработени храни като чипс, кренвирши и майонеза.
Гостът отговори на множество въпроси. Определи като свой най-ценен професионален успех помощта, която е осигурил за болни и бездомни хора. Говори за ползите и предизвикателствата на интернет средата. Сподели убеждението си, че всяко добро училище трябва да дава добро образование, разбиране, доверие, приятелсто. Върна се към спомените за своя задружен клас, за разпилените по цял свят съученици, с които тази седмица ще празнуват 20 години от завършването на СУ “Св.св. Кирил и Методий”.
На “страниците” на този “говорящ вестник” имаше още много музика, песни, танци - първи брой, шарен и вълнуващ като самия живот. На добър час на младите вестникари!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води