Велинград - online - За втори път български президент на официално посещение във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости "ГЕРГЕВАНА"


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, January 22
· Велинград ще бъде домакин на Национален туристически поход на жените
Tuesday, January 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.01.19
· Общината отново иска спасителен заем от държавата
· Детска градина остана на студено в края на водопровод “Власа”
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: „Клептуза“ – утопия, химера или „да се усвоят едни пари“?
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: Клептуза няма нужда от нова визия, а от добро управление
· ОБСЪЖДАМЕ КЛЕПТУЗА: Проектът за Клептуза трябва да подчертава природния феномен
· НПМ “Шипка-Бузлуджа” гостува с изложба за опълченеца Стефан Кисов
· КРИМИ ХРОНИКА 15.01.19
· На 21 януари празнуваме Бабинден
· Учредяват младежки и детски клуб към ТД “Юндола”
· Малки обяви: 15.01.19
· С багер и помпи откриха кръста в река Мътница в Костандово
· Дарители от цялата страна стоплиха момчетата от ВУИ - Ракитово
· Общината награди спортистите на 2018 година
· ПК „Белмекен“ излъчи ТОП 10
· „Чепинец” започва подготовка на 20 януари
Tuesday, January 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.11.19
· Дрогиран и избягал причиниха тежка катастрофа в центъра на Юндола
· 11 скочиха за кръста в Клептуза, 6 в Лъджене, само 1 в Каменица

За втори път български президент на официално посещение във Велинград
Публикувано 2017-05-23 08:40:50 от Темпо

За втори път след 1989 г. действащ президент на Република България направи официално посещение във Велинград. Първата президентска визита беше на Петър Стоянов, който дойде в нашия град на 27 юни 2000 г. През 10-те години на своя мандат президентът Георги Първанов многократно идва във Велинград, но винаги неофициално. 17 години след първата официална президентска визита дойде време за втората такава: на 16 май 2017 г. гост на Велинград беше президентът Румен Радев заедно със съпругата си Десислава Радева.

Повод за идването на президента Румен Радев във Велинград станаха кампанията “Подкрепи една мечта” и дванадесетокласникът Милко, който живее в Центъра за настаняване от семеен тип и учи в Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев”. Срещата в ЦНСТ беше при закрити за медиите врати, а благодарение на кампанията нуждаещи се абитуриенти ще получат стипендии и шанс да продължат образованието си.
След срещата с Милко президентският кортеж спря на опразнената от автомобили улица пред хотел “Здравец” във Велинград. Докато чакаха, хората коментираха колко по-красив е центърът на града, когато не е задръстен с коли. Кметът на Община Велинград Костадин Коев, придружаван от заместниците си Светла Томова и Атанас Палигоров и от председателя на Общинския съвет Бельо Мандраджиев, посрещна с “Добре дошли” президента Румен Радев и неговата съпруга. Делегацията, в която беше и велинградчанинът проф. д-р Иван Палигоров, се отправи към общината. По пътя президентът спираше за кратки разговори с минувачите и не отказваше молбите за снимки. Интересен детайл от разходката по велинградския площад беше, че човек от екипа на президента призоваваше за внимание при пресичането на всички жълти решетки.
Пред общината поздравите и снимките продължиха, а президентът Румен Радев застана пред камерите на националните телевизии. Той коментира скандала “ЦУМ гейт”, като заяви, че споделя тревогата на председателя на Върховния административен съд Лозан Панов за състоянието на съдебната система. В същото време е изненадан, че съдия № 1 го призовава да създаде комисия по случая, което е в разрез с конституционните правомощия на президента. “Дневният ред на България не са крамолите във Висшия съдебен съвет”, категорично заяви президентът. Той съобщи, че на 30 май 2017 г. за първи път ще свика Консултативния съвет по национална сигурност, като тема на срещата ще бъдат рисковете и заплахите за националната сигурност. Румен Радев изрази и позицията си, че не президентът е институцията, която трябва да направи районирането за бъдещи мажоритарни избори.
След посрещането с хляб и сол, президентът Румен Радев и придружаващите го лица бяха приети в кабинета на кмета Костадин Коев. По-късно г-н Коев сподели, че е запознал президента с проблемите на Велинград и общината. Разказал е накратко историята на Велинград като национален и международен курорт и е споделил близките планове за ремонт на центъра и на сградите на общината. Кметът е подчертал, че амбициите за развитие на Велинград са свързани с туризма, спорта, културата и утвърждаването като семеен курорт.
Кметът К. Коев е заявил категоричната позиция на общинското ръководство против волфрамова мина в местността “Грънчарица”. По думите на кмета президентът Р. Радев е заявил ясна подкрепа за развитието на Велинград като туристически център, което е несъвместимо с развитието на рудодобив.
По време на срещата кметът К. Коев е връчил на президента Р. Радев е получил писмо, подписано от кмета общината, Общинския съвет и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Писмото е във връзка с предстоящото европредседателство на България и в него се предлага някои от изнесените заседания на гостите от Европа да бъдат проведени във Велинград, защото разполагаме с нужната хотелска база и зали. Президентът е приветствал тази идея, разказа г-н Коев.
От общината домакини и гости се отправиха пеша към Средно училище “Св.св. Кирил и Методий”. След посещението там, вечерта се е провела и неофициална среща с представители на туристическия бранш, на която отново е дискутирана темата за волфрамовата мина и готовността на велинградчани за протести.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2019-01-24 13:29:27
Топл. индекс 10.35°C
Отн. влажност 92.50%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#177 145

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 93.71 %
PM 2.5 µg/m3 79.86
PM 10 µg/m3 160.10

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica