Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.17 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.05.17
Публикувано 2017-05-23 08:41:49 от Темпо

КУЛТУРЕН ДОМ Кметът Костадин Коев съобщи, че е провел поредна среща със собствениците на недовършения Културен дом във Велинград. Сумата, която те са поискали, за да може Община Велинград да откупи имота, е около 1 200 000 лева. Според г-н Коев Велинград трябва да си върне Културния дом, за да може курортът да стане и културен център.


ГРЪНЧАРИЦА На 18 май 2017 г. седемчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) заседава по казуса със спряната процедура по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за волфрамовата мина в местността “Грънчарица” край Велинград. Това е последната съдебна инстанция, която трябва да се произнесе дали РИОСВ - Пазарджик е страна, която е имала право да обжалва съдебното решение за продължаване на процедурата по ОВОС. Очаква се решението на върховните съдии.

СЕСИЯ Общински съвет - Велинград се събира на редовно заседание на 25 май. Дневният ред е само от 18 точки, сред които избор на управител на “ВКТВ” (виж стр. 3). Ще се обсъжда готовността и програмата за Празниците на културата, които тази година ще бъдат по-кратки - от 1 до 9 юли. С питане до кмета К. Коев групата съветници от “Бъдеще за община Велинград” поставят проблема с асфалтирането на улици.

НАЗНАЧЕНИЯ Вече са ясни и двамата заместник-областни управители в област Пазарджик. Със заповеди на министър-председателя Бойко Борисов на постовете са назначени Йордан Кожухаров - адвокат и доскоро председател на Районната избирателна комисия - Пазарджик от ГЕРБ и Петър Белчев, който представител на “Атака”, е специалист по бизнес администрация и мениджмънт, също член на РИК - Пазарджик.

ИЗПИТИ При добра организация протекоха изпитите и матурите за 7-ми и 12-ти клас. Новите мерки за сигурност засякоха само един преписвач в региона - в училището в Сърница.

ВСС Висшият съдебен съвет отново обяви конкурс за административен ръководител на Районен съд - Велинград. От 2014 г. мандатът на съдия Веселин Петричев като председател е изтекъл, ВСС обявява конкурси, но кандидати няма.

БЧК В няколко общини Българският червен кръст (БЧК) удължи срока за раздаване на хранителните пакети за крайно нуждаещи се хора. В община Велинград крайният срок те да получат полагащата им се помощ е до 31 май 2017 г.

БЮДЖЕТИ Две общини - Ракитово и Сърница насрочиха дата за обществено обсъждане на годишния отчет на бюджета за 2016 г. И двете обсъждания ще се проведат на 25 май 2017 г.

ЧИТАЛИЩЕ На 16 май се проведе годишното отчетно събрание на Народно читалище “В. Левски-1904” Велинград. Представени бяха отчети за културната дейност през 2016 г. от председателя Никола Делиев и за изпълнението на бюджета от Ани Попова. Приет бе бюджет за 2017 г. От 216 редовни членове на читалището в залата присъстваха 115. Сред обсъдените теми бяха и предстоящите задачи по геотермалното отопление на читалището.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай