Велинград - online - Ще стане ли Велинград “умен град”? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще стане ли Велинград “умен град”?
Публикувано 2017-05-30 08:52:20 от Темпо

Сред новите идеи на кмета на Велинград Костадин Коев е изграждането на общинска система за управление на сигурността. Тя бе представена на пресконференция преди седмица от Валентин Маламов, който се занимава с нейната разработка.

Валентин Маламов подчерта, че става дума за стратегическа информационна система за период от повече от 20 години, която в реално време ще измерва показатели на градската инфраструктура. Системата ще мери показатели като чистота на въздуха и водата, ниво на шума, ще дава лабораторни данни за качеството на произвежданите тук храни, като резултатите ще бъдат публични - велинградчани и гостите на курорта ще могат да разчитат постоянно на достоверна информация. В областта на туризма системата ще свързва базата данни на община Велинград с всеки отделен хотел и къща за гости, ще има още система за резервации и за контрол на туристическата такса. Чрез системата за управление на сигурността общината ще може да управлява по-ефективно и своята собственост и то такъв начин ще гарантира събирането на приходите. Системата ще осигурява информация за състоянието на градското сметище, както и кой къде изхвърля отпадъци.
За финансирането на бъдещата информационна система В. Маламов каза, че се надява това да стане по европейски програми, а нейното изграждане трябва да стане паралелно с местния бизнес. “Вървим към “умен град”, допълни зам.-кметът Светла Томова, кoято подчерта, че този процес е дълъг и ще се случва по етапи.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води