Велинград - online - Кметовете искат да упражняват контрол върху рудодобива 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметовете искат да упражняват контрол върху рудодобива
Публикувано 2017-05-30 09:04:11 от Темпо

На 22 май новият областен управител Стефан Мирев се срещна с народните представители от Пазарджишкия избирателен район и кметовете на общини. Пресцентърът на Областната управа информира, че депутатите от региона са представили работата си в различните законодателни комисии и са декларирали готовност за подкрепа и съдействие за реализацията на всички важни проекти за отделните общини.

Двата важни въпроса за областта, по които Стефан Мирев ще продължи да работи активно, са проектът за разкриване на филиал в Пазарджик на Медицински университет Пловдив и предложението на земеделските производители за промяна в чл. 114 от Кодекса на труда, касаещ еднодневните трудови договори. Областният управител е инициирал среща с ректора на Медицински университет Пловдив, на която ще се обсъждат вариантите за реализация на идеята след отказа на Академичния съвет за финансиране на проекта. Исканията на земеделските производители вече са поставяни в комисиите в Народното събрание, на срещата депутатите споделиха, че предстоят срещи със съсловни организации.
Кметовете на общини са поставили въпроси, свързани с възможността за увеличаване на целевата субсидия и средствата за капиталови разходи на общините. Предлагат още да бъде отменена забраната за разпореждане от страна на общините със земите по чл. 19, която е в сила от 2016 г. Друга нужна за развитието на туризма законодателна промяна е стопанисването на пещерите да бъде прехвърлено на общините.
Общините искат промени и в Закона за подземните богатства, които да дават възможност на кметовете да упражняват контрол върху добивните дейности. В тази връзка отново е повторен апелът на община Велинград към народните представители и областния управител да бъде прекратена концесионната процедура за добив на волфрам.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай