Велинград - online - Празниците на културата ще бъдат само 9 дни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Празниците на културата ще бъдат само 9 дни
Публикувано 2017-05-30 09:08:02 от Темпо

Тази година традиционните за Велинград Празници на културата ще се проведат от 1-ви до 9-ти юли. Проектът на програмата за тяхното провеждане бе разгледан на сесия на Общинския съвет на 25 май 2017 г. Към вече одобрените 40 000 лева за Празниците съветниците гласуваха нови 9 660 лева, с които ще се финансира участието на три чуждестранни състава, поканени за участие от велинградските читалища.

Празникът на Велинград, който отбелязваме в първата събота на юли, се пада на 1 юли. Празникът ще започне със Света литургия в църквата в Лъджене и ще продължи с парад на духови оркестри и тържествен концерт, който ще бъде закрит с лазерно 3D шоу. В програмата на Празниците са предвидени Седмица на здравословния начин на живот, Синьо лято - игри и забавления на Плажа, Цветни улици - рисуване, ретро парад и танци на открито, лятно училище за занаяти в ателиета по грънчарство, тъкачество и дърворезба в Къщата на Цвета, пленер, изложби, базар на занаятите, концерти с латино ритми, класическа китара, гостуване на школа “Бага тур”, фестивалът “Хоро при извора” и др. На закриването на Празниците на културата на 9 юли ще танцува ансамбъл “Българе”.
Програмата все още не е окончателна и са възможни промени. За момента няма яснота и по въпроса дали в началото на юли вече ще е започнал големият ремонт на центъра. Ако има ремонтни дейности, то част от програмата на Празниците ще върви на сцена на паркинга към комплекс “Централ”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води