Велинград - online - Георги Мяшков поема управлението на “ВКТВ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Георги Мяшков поема управлението на “ВКТВ”
Публикувано 2017-05-30 09:19:31 от Темпо

На сесията на 25 май 2017 г. Общински съвет - Велинград избра за управител на общинското дружество “ВКТВ” Георги Мяшков. Неговата кандидатура бе подкрепена от съветници от всички политически групи, само “Заедно за Велинград” (Радослав Димов и Радослав Петаков) гласуваха “въздържал се”.

Георги Мяшков, който има икономическо образование и е общински съветник от ГЕРБ, бе класиран на първо място в конкурса за управител на “ВКТВ”. Като председател на конкурсната комисия Ирина Шумарова от ГЕРБ обяви, че тримата участници са представили добри управленски програми и са дали изчерпателни отговори при събеседването. Според оценките на комисията с най-висок сбор точки е класиран Георги Мяшков, следван от Благовест Минов и Борис Голомехов.
Преди гласуването председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев обяви решението на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси към местния парламент от заседание на 23 май 2017 г. Според решението на комисията двама съветници - Идрис Пашалиев (служител във “ВКТВ”) и Георги Мяшков, не трябва да участват в гласуването, за да се избегне конфликт на интереси. По отношение на други двама съветници - Любомир Перчинков (служител във “ВКТВ”) и Сашка Целева (адвокат по дела на “ВКТВ”), комисията се е произнесла, че няма конфликт на интереси и те могат да гласуват.
Съветникът Александър Гагов обяви, че общинската фирма “ВКТВ” е превърната в приют за съветници. Той определи като “жонглиране със закона” това, че ден преди сесията Любомир Перчинков е излязъл от “ВКТВ”, но от утре пак ще бъде назначен. Ал. Гагов припомни как предишният Общински съвет не призна резултатите от проведения през 2015 г. конкурс за управител на “ВКТВ”, спечелен от Борис Голомехов. Сега не трябва да попадаме в аналогична ситуация и да ставаме за смях, затова ще се съобразим с решението на избраната от нас комисия, заяви съветникът от “Патриоти”.
Екатерина Каферинова от Народен съюз подчерта, че Общинският съвет избира нов управител не защото досегашният врид управител Йордан Нанов не си е свършил работата, а за да се спази законовата процедура. Тя настоя, че в обществото не трябва да остават съмнения, че Йордан Нанов не се е справил и му благодари за всичко, което е направил за общинската фирма и особено за усилията му за обособяване на санитарно-охранителните зони в района на Грънчарица, за да няма волфрамова мина в близост до Велинград. Съветниците се присъединиха към отправената благодарност към присъстващия в залата Йордан Нанов с аплодисменти, а от името на ИК “Да поработим за Велинград” София Ключкова каза, че той е показал как трябва да се работи за нашия град.
Никола Делиев от БСП обърна внимание върху факта, че двете общински дружества “ВКТВ” и “МБАЛ-Велинград” нямат одитори и предложи още на следващата сесия да бъдат избрани такива.
След като бе избран от Общинския съвет, Георги Мяшков заяви, че ще работи активно за възстановяване на доверието, че в питейната вода във Велинград и общината няма завишени стойности на уран и че велинградчани и гостите на курорта пият чиста вода. Новият управител на “ВКТВ” се ангажира да работи и по друга гореща тема - да няма волфрамова мина в местността Грънчарица. Гражданите на община Велинград заслужават качествени услуги от “ВКТВ”, каза Георги Мяшков и допълни, че усилията му ще са насочени към финансово стабилизиране на общинската фирма и осигуряване на инвестиции във ВиК мрежата.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води