Велинград - online - Георги Мяшков поема управлението на “ВКТВ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

Георги Мяшков поема управлението на “ВКТВ”
Публикувано 2017-05-30 09:19:31 от Темпо

На сесията на 25 май 2017 г. Общински съвет - Велинград избра за управител на общинското дружество “ВКТВ” Георги Мяшков. Неговата кандидатура бе подкрепена от съветници от всички политически групи, само “Заедно за Велинград” (Радослав Димов и Радослав Петаков) гласуваха “въздържал се”.

Георги Мяшков, който има икономическо образование и е общински съветник от ГЕРБ, бе класиран на първо място в конкурса за управител на “ВКТВ”. Като председател на конкурсната комисия Ирина Шумарова от ГЕРБ обяви, че тримата участници са представили добри управленски програми и са дали изчерпателни отговори при събеседването. Според оценките на комисията с най-висок сбор точки е класиран Георги Мяшков, следван от Благовест Минов и Борис Голомехов.
Преди гласуването председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев обяви решението на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси към местния парламент от заседание на 23 май 2017 г. Според решението на комисията двама съветници - Идрис Пашалиев (служител във “ВКТВ”) и Георги Мяшков, не трябва да участват в гласуването, за да се избегне конфликт на интереси. По отношение на други двама съветници - Любомир Перчинков (служител във “ВКТВ”) и Сашка Целева (адвокат по дела на “ВКТВ”), комисията се е произнесла, че няма конфликт на интереси и те могат да гласуват.
Съветникът Александър Гагов обяви, че общинската фирма “ВКТВ” е превърната в приют за съветници. Той определи като “жонглиране със закона” това, че ден преди сесията Любомир Перчинков е излязъл от “ВКТВ”, но от утре пак ще бъде назначен. Ал. Гагов припомни как предишният Общински съвет не призна резултатите от проведения през 2015 г. конкурс за управител на “ВКТВ”, спечелен от Борис Голомехов. Сега не трябва да попадаме в аналогична ситуация и да ставаме за смях, затова ще се съобразим с решението на избраната от нас комисия, заяви съветникът от “Патриоти”.
Екатерина Каферинова от Народен съюз подчерта, че Общинският съвет избира нов управител не защото досегашният врид управител Йордан Нанов не си е свършил работата, а за да се спази законовата процедура. Тя настоя, че в обществото не трябва да остават съмнения, че Йордан Нанов не се е справил и му благодари за всичко, което е направил за общинската фирма и особено за усилията му за обособяване на санитарно-охранителните зони в района на Грънчарица, за да няма волфрамова мина в близост до Велинград. Съветниците се присъединиха към отправената благодарност към присъстващия в залата Йордан Нанов с аплодисменти, а от името на ИК “Да поработим за Велинград” София Ключкова каза, че той е показал как трябва да се работи за нашия град.
Никола Делиев от БСП обърна внимание върху факта, че двете общински дружества “ВКТВ” и “МБАЛ-Велинград” нямат одитори и предложи още на следващата сесия да бъдат избрани такива.
След като бе избран от Общинския съвет, Георги Мяшков заяви, че ще работи активно за възстановяване на доверието, че в питейната вода във Велинград и общината няма завишени стойности на уран и че велинградчани и гостите на курорта пият чиста вода. Новият управител на “ВКТВ” се ангажира да работи и по друга гореща тема - да няма волфрамова мина в местността Грънчарица. Гражданите на община Велинград заслужават качествени услуги от “ВКТВ”, каза Георги Мяшков и допълни, че усилията му ще са насочени към финансово стабилизиране на общинската фирма и осигуряване на инвестиции във ВиК мрежата.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води