Велинград - online - Кметът Костадин Коев: Предстои смяна на УС на клуба 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът Костадин Коев: Предстои смяна на УС на клуба
Публикувано 2017-06-13 09:05:56 от Темпо

На пресконференция на 8 юни кметът Костадин Коев отговори на въпрос на “Темпо” за отпадането на ФК “Чепинец” и плановете за бъдещето на отбора:
“На базата, че през годините ФК “Чепинец” често играеше без стадион и без школа, да стигнем дотук има логика. Когато аз станах председател на УКС на клуба, бяха изказани много мнения, че с местни футболисти можем да изградим отбор, който да защити мястото на Велинград в лигата.
Бях се отдалечил от футбола, но това бе становището на специалистите, включително на областния председател на БФС Спас Иванов и аз се предоверих. Заложихме на местни футболисти, но нивото в Югозападната Трета лига се оказа много високо: играе се качествен футбол, с обиграни състави, от отбори с 4-годишен опит, с изградени детско-юношески школи, с утвърдени треньори.
През първия полусезон не бяхме достатъчно подготвени. През втория полусезон Наско Стоилов се върна с негов отбор. Той е треньор, който си разбира от работата. Нещата се скъсаха, когато поехме управлението, защото имаше сума за плащане от предишното ръководство. Ние разплатихме част от сумата, но стартирахме с местни футболисти. През втория полусезон “Чепинец” изигра доста сполучливи мачове като успеха в Перник, но напрежението си каза думата. Футболистите се запънаха пред местната публика заради изискването непременно да спечелят 3 точки в домакинските мачове. Заредиха се мачове сряда - събота, а те все пак са с аматьорски статут и не можаха да се справят с това темпо. Загубите от Разлог и “Рилски спортист” се оказаха възлови и битката за оставане беше предрешена.
Сега трябва да се проведе едно общо събрание и да бъде направена смяна на Управителния съвет на ФК “Чепинец”, защото не е работещ. Трябват ми хора, с които да разпределим задачите и да вървим напред. Финансите бяха обезпечени, поетите финансови ангажименти ги изпълнихме и нямаме задължения към футболистите. Те можеха малко повече да се раздадат, но са аматьори, а част от тях са и наемници и много бързо мотивацията им спада, още при първия гол. Набелязъл съм хора, които искат да работят. Специално благодаря на Георги Белев и Филип Устабашиев, които перфектно си свършиха работата и бяха много полезни за отбора. Ще тръгнем от по-ниска група. Имаше вариант да заменим лиценз на друг отбор и да останем, но не се случи. Ще има доста трудности, в долната група се играе по-трудно. Треньорът Атанас Стоилов ще прецени каква е неговата заинтересованост да остане или не начело на отбора. Предстои този въпрос да се обсъди в най-скоро време.
Отпадането на ФК “Чепинец” ще освободи на общината финансов ресурс. По най-рационален начин ще го пренасочим към другите спортни клубове, които го заслужават.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай