Велинград - online - След 11 години „Чепинец” отново изпадна в „А” областната група 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

След 11 години „Чепинец” отново изпадна в „А” областната група
Публикувано 2017-06-13 09:07:18 от Темпо

В последния кръг от програмата на първенството в Югозападната (ЮЗ) Трета лига на 3 юни „Чепинец” прие на своя стадион отбора на „Свобода” (Пещера) и загуби с 0:3. Резултатът нямаше никакво значение за домакините, но беше важен за гостите в борбата им за оставане в лигата. В крайна сметка се оказа, че тази победа им помогна, въпреки че преките им съперници („Вихрен” и „Германея”), както се очакваше, също успяха да спечелят последните си срещи. Благоприятно се разви ситуацията за пещерци и от факта, че от Втора лига трябваше да отпаднат два отбора (ЦСКА-София 2 и „Банско”) от Югозападния район, но дублиращият отбор на ЦСКА-София обяви, че се отказва и няма да продължи съществуването си.
Решението е взето след края на първенството и е изпратено писмо до Зоналния съвет на БФС-София. Според регламента на първенството при 1 изпадащ отбор от Втора лига (в случая това е само „Банско”) изпадат класираните на 17 и 18 място от ЮЗ Трета лига, а в нея влизат 2 отбора от „А” областните футболни групи (АОФГ) след изиграване на баражи. Така освен „Чепинец” към областните групи потегля само „Велбъжд” (Кюстендил), а „Свобода” (Пещера) се спасява. Ако отборът на ЦСКА-София 2 беше потвърдил участието в ЮЗ Трета лига, това щеше да изпрати и „Свобода” в областната група като трети изпадащ тим, въпреки победата във Велинград.
В новия състав на ЮЗ Трета лига ще има само два отбора от област Пазарджик - „Хебър” и „Свобода”. ФК „Брацигово”, който беше 3-и в класирането на АОФГ, но изпълнява условията за участие, също имаше шансове да влезе в ЮЗ Трета лига. Това можеше да стане при победа в баража срещу ЦСКА 1948, който се игра на 7 юни в Самоков. В редовното време срещата завърши 0:0, но при дузпите софиянци спечелиха със 7:6 и ЦСКА 1948 ще играе в ЮЗ Трета лига следващия сезон. В другия бараж ФК „Кюстендил” надделя в Радомир над ФК „Елин Пелин” с 3:1 и също придоби право да играе в тази лига.
Преди 11 години през сезон 2005/2006 г. „Чепинец” не успя да запази мястото си в тогавашната Югозападна „В” група и отпадна в „А” областна група. След една година обаче отборът отново придоби право да се състезава в по-горната група и от сезон 2007/2008 г. до сега неизменно беше част от аматьорския трети ешелон на българския футбол. Характерно за играта на „Чепинец” през този период (от 2007 до 2017 г.) беше определено незадоволителното представяне на отбора и с изключение на два сезона основната цел беше спасяване от изпадане и запазването на мястото в групата. Сякаш по закон отборът завършваше във втората половина на класирането, винаги с повече загуби отколкото победи и като правило с отрицателна голова разлика. Към негативните причини се допълват неизменните финансови проблеми по издръжката на отбора, лоша организация в делата на клуба, некачествена подготовка, несериозно отношение към тренировъчния процес, за дълги периоди Градският стадион не се ползваше за домакинските срещи, защото не е общинска собственост или заради наложени наказания, постоянно намаляващ брой местни футболисти, недостатъчни грижи за детско-юношеската школа и непрекъсната, почти всяка година, смяна на старши треньорите. За посочения период водиха „Чепинец” 12 души – Ангел Минчев, Иван Златанов и Марин Пашев, Стоян Божков, Димитър Муртин (2 пъти), Благомир Муртин и Иван Муртин, Николай Димитров, Митко Ваклинов, Димитър Мутафов, Атанас Стоилов (2 пъти), Николай Байраков. За същото това време като председатели на УС на клуба са били Христо Илинов, бившият кмет Иван Лебанов и сегашният кмет д-р Костадин Коев, който е и настоящ председател.
След сезон 2013/2014 г., когато беше и най-доброто класиране (7-о място) на „Чепинец” през този период, започна осезаемо да се усеща нарастваща криза в цялостната ситуация в клуба. Всеки следващ сезон проблемите се увеличаваха, а правилни, точни и ефективни мерки от страна на ръководството не се предприемаха. Точно обратното! Допуснатите през миналите години грешки отново се повтаряха и се трупаха нови, все по-големи. Това неминуемо водеше към все по-слабо представяне, за да се стигне и до последния сезон, който изпрати велинградския тим отново в „А” областната група. „Чепинец” записа тази година няколко антирекорда! Най-много загуби в едно първенство - цели 26! Най-малко вкарани голове - 33 и най-много допуснати попадения, изразени с трицифрено число - 119! Показателен е и фактът, че за цялото първенство отборът успя да постигне в домакинските си мачове едва 3 победи и то през пролетния полусезон!
Най-голямата загуба за „Чепинец” като клуб обаче си остава съсипването на детско-юношеската школа. Вече 3-4 години от нея не излизат футболисти, които да намерят място в мъжкия отбор. За толкова години никое ръководство на клуба не разбра, че единствената възможност да има велинградски футбол, е да се насочат повече усилия и средства в изграждане на стабилна школа. При добра организация и сериозна треньорска работа след 4-5 години ще се усетят първите положителни резултати. В противен случай ще се повтаря вече до втръсване познатата картина - закърпване на положението криво-ляво с наемане на външни треньори и футболисти. Като временен вариант може и да върши работа, но това няма да развие велинградския футбол, защото ако се продължава по този безполезен начин, той рано или късно ще спре своето съществуване.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай