Велинград - online - За една екскурзия и един ремонт в Клуба на пенсионера в Каменица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За една екскурзия и един ремонт в Клуба на пенсионера в Каменица
Публикувано 2017-06-13 09:12:27 от Темпо

Изказвам своята сърдечна благодарност на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев, на Общинската администрация и на всички пенсионери, които се включиха в ремонта на нашия клуб в кв. Каменица.
На 6 юни 2017 г. се честваха рожденните дни на 9 пенсионери и откриването на ремонтирания клуб - обновен, боядисан, с нова подова настилка. На това мило тържество като гости присъстваха кметът Костадин Коев, Екатерина Каферинова - общински съветник и Цвета Андонова от хотел “Деви”.
Г-н Коев поздрави рождениците и всички пенсионери и обеща да помога с каквото може, за да се чувстват пълноценни граждани, независимо от напредналата възраст. За доброто настроение се погрижиха певческият състав към клуба и групата за стари градски песни “Вела” към читалище “В. Левски-1904” в кв. Каменица. Благодарим и на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите за предоставената вкусна храна.
Искам да разкажа и за една екскурзия до Кърджали - древната крепост и дебрите, в които сякаш и сега звучи лирата на Орфей. На 17 и 18 май 50 пенсионери от клуба се отправиха на тази прекрасна екскурзия, осъществена с помощта на общината. Екскурзоводът ни разказа увлекателно за този период от историята, с който можем да се гордеем, че сме българи. Интересен, загадъчен свят се изправи пред нас - нрави, обичаи, традиции и таланти се редяха като филмова лента и разкриваха тайните на древността. Посетихме тракийското светилище Перперикон, гроба на Орфей - Татул, каменните гъби и каменната сватба, музея в Кърджали, храма “Успение Богородично” на отец Боян Саръев, в който царят тишина, красота, безупречна чистота, спокойствие и сигурност. Запалихме свещ, отпихме вода от аязмото, а вечерта задушевно изпяхме любимите си песни на романтичния чардак на къщата за гости на този достоен български проповедник.
И съвсем естествено дойде изводът за всеки един от нас. Колко малко ни е нужно, за да бъдем щастливи: един топъл майски ден, един благороден жест на нашия кмет да ни подкрепи финансово, на фирма “Асьов ходидейс”, която ни осигури пътуването, на дарителите Тодор Синапов и инж. Костадин Шулев. На всички тях - нашето искрено и прочувствено благодаря! Направихте дните на нашето пътешествие толкова смислени и щастливи! Дълго ще преживяваме тези хубави мигове, благодарение на вас.
инж. Павел Ушев, председател на Клуб на пенсионера в кв. Каменица

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай